Klarna satsar på bolån – har investerat i Borgo

Klarna Borgo Bolån fintech
Klarna satsar på bolån – har investerat i Borgo

Tobias Blixt

Reporter

Betaljätten har i det tysta investerat i en bolåneutmanare.

Under fjolåret fick flera utmanare på bolånemarknaden sina tillstånd från Finansinspektionen. Däremot är det få som har kommit igång med sin verksamhet – en har till och med hunnit ge upp.

Avanza-backade Stabelo och Hypoteket, med Schibsted som delägare, hör till utmanarna som hittills har kommit igång med sina lån. Men snart kan en ny utmanare vara redo, rapporterar Di Digital

Det handlar om Borgo Bolån. Bolaget är enligt vd:n och medgrundaren Gustav Berggren helt redo rent operationellt och planen är att de ska lansera under andra halvan av 2019. 

Nu visar det sig också att utmanaren har betaljätten Klarna som investerare, som totalt gick in med 7 miljoner kronor i bolaget i mars förra året. Borgo tog även in ytterligare 5 miljoner kronor från bolagets befintliga ägare i mars i år. 

Därmed har Klarna för första gången gett sig in på bolånemarknaden.

Betaljätten kommunikationschef Aoife Houlihan bekräftar investeringen för Di Digital, där hon också meddelar att Klarna är öppna för att själva utforska bolån.

”Vi anser att konkurrensmässiga och attraktiva bolånealternativ är viktigt för svenska konsumenter, men också avgörande för ekonomin i stort. Vi valde att stötta Borgo för att ta ett sådant erbjudande till marknaden. Klarna avser inte att erbjuda bolån just nu, men möjligtvis i framtiden”, skriver hon.

Borgo Bolån grundades av Gustav Berggren och Peter Walldour, båda med erfarenhet från Avanza, tillsammans med Carl Martinson och Adam Lewenhaupt. I vintras kunde Breakit avslöja att bolaget hade fått sitt tillstånd från Finansinspektionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER