Backas av Stordalen – nu rusar omsättningen i elbolaget Tibber

Tibber Energi El
Backas av Stordalen – nu rusar omsättningen i elbolaget Tibber

Petter Stordalen och Tibbers grundare Edgeir Aksnes och Daniel Lindén. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Det digitala elbolaget växer snabbt.

Svensk-norska Tibber ska hjälpa människor att handla el så billigt som möjligt med hjälp av en tjänst som automatiskt köper energi till de bästa priserna. Tanken är att användarna genom Tibbers app också ska få bättre kontroll över sin egna energikonsumtion.

Bolaget har tidigare lockat till sig hotellkungen Petter Stordalen som investerare, liksom amerikanska riskkapitalfonden Founders Fund och svenska Wellstreet. Enligt Dagens Industri hade Petter Stordalen i mars investerat totalt 26 miljoner norska kronor i bolaget, i samband med att de tog in nytt kapital.

Nu avslöjar Tibber hur det har gått för koncernen, som består av både svenska och norska bolag, under fjolåret. Enligt ett pressmeddelande från bolaget har omsättningen rusat och under fjolåret landade intäkterna på 75,7 miljoner svenska kronor. Året innan omsatte koncernen cirka 12 miljoner kronor. 

“Tibbers utveckling gör det uppenbart att energimarknaden är redo för nya lösningar. Lösningar som gör att det blir både enklare och mer transparent att köpa energi för konsumenterna”, säger vd:n Edgeir Vårdal Aksnes i pressmeddelandet.

Samtidigt sticker förlusterna iväg. Minusresultatet ökade från 2,5 miljoner kronor under 2017 till 10,8 miljoner under 2018.

Tibber meddelar även att intäkterna idag ökar med 15 procent i månaden.

Utöver försäljning av el erbjuder Tibber också olika produkter, som Google Nest hub och Easee-laddbox, genom sin sajt. Den e-butiken i sig har en omsättning på över 43 miljoner kronor, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER