Sök

Voi stoltserar med nya siffror – här är elscooter-tjänsten lönsam

VoiTransportElscooter

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Voi meddelar att bolaget har nått lönsamhet i två städer.

Det svenska elscooterbolaget Voi har sedan lanseringen i höstas hittills tagit klivet in i elva länder och totalt 31 städer fördelat över Europa. Den senaste expansionen har skett i Tyskland, där Voi rullade ut i städer som Hamburg, München, Lübeck, Augsburg och Erfurt under förra veckan. 

Nu meddelar Voi i ett pressmeddelande att de har nått lönsamhet “på tidiga marknader”, där Stockholm och Oslo lyfts fram som två exempel. Samtidigt berättar bolaget att de precis har nått upp till totalt har 5 miljoner registrerade åkturer.

“Att vi nu har uppnått fem miljoner åkturer på så kort tid visar tydligt att det finns efterfrågan på nya sätt att ta sig runt städer. Vi har också uppnått lönsamhet i nyckelstäder, däribland Stockholm och Oslo, vilket visar att VOIs strategi gällande partnerskap och nära samarbeten med städer verkligen ligger till grund för en hållbar affärsmodell”, säger Vois medgrundare och vd Fredrik Hjelm i pressmeddelandet.

I mitten av maj avslöjade Voi att de skulle lansera flera nya elscootrar, liksom cyklar och lådcyklar. De nya elsparkcyklarna ska bland annat vara enklare att ladda, med hjälp av utbytbara batterier, samtidigt som hållbarheten ska vara bättre. 

Just livslängden på de olika elscooter-bolagens sparkcyklar har tidigare kritiserats för att vara väldigt kort. När Breakit granskade tjänsterna visade det sig att det kunde röra sig om mycket korta perioder innan de försvann eller gick sönder.

Läs mer