Filip och Fredrik skriver på för poddplattformen Acast

Acast
Filip och Fredrik skriver på för poddplattformen Acast

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Poddplattformen Acast inleder prestigesamarbete med tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Den svenska poddplattformen Acast, som i våras tog in 35 miljoner kronor i riskkapital från Bonnier Growth Media och riskkapitalbolaget Moor, har inlett ett samarbete med tv- och poddprofilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 

Det innebär att "Filip och Fredriks" prisbelönta podd, som är en av Skandinaviens största, från och med den 1 januari 2016 kommer att strömmas via Acast plattform.

"Nu har vi gjort 70 avsnitt på engelska. Och det känns äntligen som vi är superbekväma i våra roller. Det tog en liten stund, det var så klart märkligt – mest för oss – att plötsligt byta språk. Men nu känns det som att den engelska podden är bättre än den svenska någonsin var. Därför känns det också rimligt att vi börjar nasa den och för oss var det självklart att välja Acast. Av flera orsaker. Att de har ett internationellt perspektiv är naturligtvis en av anledningarna", säger Filip Hammar. 

Acasts tjänst bygger på att poddare kan addera länkar och bilder i sitt ljudflöde, vilket ger lyssnaren möjlighet att ta del av bilder, videoklipp och länkar samtidigt som de lyssnar. Det är även möjligt att integrera annonser i podden.

Enligt flera källor till Breakit håller bolaget på att ta in nytt kapital just nu. Det ska röra sig om mellan fyra och fem miljoner dollar, alltså 35-40 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER