Tisdag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Breakit i Almedalen Almedalen 2019
Tisdag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Talarna på Breakits scen i Almedalen tisdag 2/7.

Diana Demin

Marknadskoordinator

Nu kör vi andra dagen i Almedalen! Spana in allt som händer i vår trädgård (Slottsterrassen 16) idag i vårt fullspäckade program här nedan.

Tisdag 2 juli

Tema: Unicornflykt från Sverige – tillsammans med vår partner ABG Sundal Collier

Den svenska tech- och startupscenen producerar nya unicorns år ut och år in. Men en majoritet av stjärnbolagen hamnar förr eller senare i utländsk ägo – Izettle, Skype, Mojang och King är alla exempel på detta. Färsk statistik visar dessutom att rekordmånga miljardbolag förra året fick utländska ägare. Under en halvdag reder vi tillsammans med investmentbanken ABG Sundal Collier ut orsakerna till varför.

08.30 Kom redan nu för mingel och god frukost! 

09.00 Utländsk köprush på svenska tillväxtbolag – risk eller möjlighet? Panel med Erik Sprinchorn, grundare av Tin Fonder, Tuva Palm, entreprenör och investerare och Olof Rustner, partner, investment banking på ABG Sundal Collier. Modereras av Olle Aronsson på Breakit.  

09.30 Stjärnentreprenören berättar: Fördelar och fallgropar med riskkapital. Breakits Camilla Björkman intervjuar Jarno Vanhatapio, grundare av retail-raketen NA-KD.

10.00 Varför nobbar entreprenörsstjärnorna svenska investerare? Panel med Jonas Palmquist, CFO på Trustly, Carlos Lorente, CFO på Doctrin, Martina Klingvall, grundare och vd på Telness, och Johan Lindén, chef för investment banking på ABG Sundal Collier. Modereras av Camilla Björkman på Breakit. 

10.30 Nätverk och mingel i vår trädgård. Träffa andra entreprenörer, investerare och häng med oss på Breakit!

---

Tisdag 2 juli, forts.

Tema: Europas Silicon Valley – hur behåller vi platsen? Tillsammans med vår partner Företagsakademin

Stockholm hamnar ofta högt på listor där världens startup-städer rankas. Vi anses ha ett bra ekosystem för entreprenörer och tillgång till både nätverk och kapital. Samtidigt har vi svårt att locka talanger och möter allt tuffare konkurrens från andra länder. Vad krävs för att vi ska fortsätta skapa framgångsrika företag och inte halka efter? Tillsammans med Företagsakademin, som erbjuder utbildningar för tillväxtbolag, går vi till botten med frågorna.

11.30 Talangfabriken Stockholm – men är vår topp-position hotad? Panel med Anna Stenberg, grundare av Women Executive Search, Katarina Berg, HR-chef på Spotify, Olof Hernell, digitaliseringschef på EQT och Carolina Björklund, vd på Företagsakademin. Modereras av Camilla Björkman på Breakit.

12.15 Alla ögon på sig – hur är det att leda i Nordens mest hajpade bolag? Medan Företagsakademin bjuder på lunch intervjuar vi Jenny Hermanson, nordisk VD på musikjätten Spotify. Modereras av Breakits Erik Wisterberg.

---

Tisdag 2 juli, forts.

Tema: Från scaleup till unicorn – tillsammans med vår partner Nordic Innovation

De nordiska länderna har skapat några av världens främsta unicorn-bolag, det vill säga företag som värderas till över 1 miljard dollar. Så vad är det som gjort att dessa företag kunnat bli unicorns i Norden? Och hur skapar vi rätt förutsättningar för att fler ska kunna bli det? Vad krävs av politiker, samhället och av entreprenörerna själva? Tillsammans med Nordic Innovation, en organisation som initierar och finansierar aktiviteter som stärker innovation i Norden, bjuder vi in till en eftermiddag där vi djupdyker i dessa frågor. 

13.00 Hur bygger man en internationell e-handelssuccé? Vad krävs av en entreprenör idag för att bygga ett globalt bolag från Norden? Vi intervjuar Joachim Lindström, grundare och vd på Ideal of Sweden. Modereras av Camilla Björkman på Breakit.

13.35 Intervju med prisbelönta journalisterna bakom boken Sveriges nya miljardärer, som släpps i höst. Breakits Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson pressas om insikter och lärdomar utav deras kommande bok.

14.00 Att skapa en nordisk unicorn – finns det ett hemligt recept? Panel med Lena Apler, grundare av Collector Bank, Jarno Vanhatapio, grundare och vd på Na-kd, Tobias Niemi, Sverigechef på Kry och Svein Berg, vd på Nordic Innovation. Modereras av Katarina Andersson på Breakit.

14.45 Hur rattar man Nordens hemligaste unicorn – och vad krävs för att lyckas? Intervju med makalösa fintech-succén Trustlys COO Sara Berg. Modereras av Katarina Andersson.

15.30 Techbolagen hotar att lämna Norden – kommer fler att följa efter och hur får vi dem att stanna? Panel med Anne Lidgård, direktör på Vinnova, Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet, Frida Berg, kommunikationschef på Spotify Norden och Karin Schreil, vd på Evry. Modereras av Paulina Modlitba.

16.15 Blod, svett och rock'n roll – hur bygger man ett hållbart hotellimperium?Att bygga ett miljardbolag är en utmaning i sig – men går det att även göra det på ett hållbart sätt för miljön och klimatet? Intervju med hotellkungen och grundaren av Nordic Choice Hotels: Petter Stordalen. Modereras av Camilla Björkman.

Hela Breakits program i Almedalen hittar du här.

Läs fler artiklar
LÄS MER