Booli-chefen efter SBAB-affären: Ska ta upp kampen med Hemnet

Hemnet Schibsted
Booli-chefen efter SBAB-affären: Ska ta upp kampen med Hemnet

Anders Kyhlstedt, vice-vd på Booli. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Nu säljs en majoritet av Booli till SBAB - samtidigt som Schibsted köper Hemnet. Båda sakerna kan vara positiva för Booli enligt bolagets vice vd Anders Kyhlstedt.

Tidigare idag rapporterade vi om att SBAB har köpt upp bostadssajten Booli. Närmare bestämt har banken förvärvat 67 procent av aktierna i Booli och planerar att köpa den sista tredjedelen senare.

Samtidigt håller den största konkurrenten Hemnet på att säljas till mediejätten Schibsted. Enligt Boolis vice vd Anders Kyhlstedt har dock inte SBAB-affären någon koppling till att Hemnet säljs.

“Vi har inte letat aktivt efter möjligheten att sälja Booli utan SBAB kontaktade oss. De har fattat ett strategiskt beslut att fokusera på boende och boendeekonomi, affären är en viktig del i det arbetet. Dessutom är, mig veterligen, inte Hemnet-affären helt klar än”, säger han.

Han medger ändå att försäljningen av Hemnet kan vara positiv för Booli.

“Hemnet har en bra och välutvecklad tjänst. Men deras framgång har byggts på mäklarnas stöd. Nu när de inte längre kommer äga Hemnet försvinner deras uppsida att stödja Hemnet”, säger han.

Blir det lika villkor för er nu?
“Framtiden får visa hur marknaden utvecklas men man behöver inte göra några vilda gissningar för att säga att vi kommer att ha en väsentligt bättre position”, säger Anders Kyhlstedt.

Booli har sedan innan en nära relation till SBAB och Anders Kyhlstedt menar att arbetet framåt kommer att gå ungefär som innan.

“Vi har redan flera samarbeten med SBAB. Som ägare av bolaget kommer de såklart att ha stort inflytande men om man tycker om det vi har gjort hittils så kommer det bli mer av samma”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER