Måndag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Breakit i Almedalen Almedalen 2019
Måndag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Talarna på Breakits scen i Almedalen måndag 1/7.

Diana Demin

Marknadskoordinator

Almedalsveckan är officiellt igång och idag kör vi första dagen av Breakits fullspäckade program. Spana in allt som händer under dagen här nedan!

Klicka på rubrikerna om du vill veta mer om varje punkt i det officiella Almedalsprogrammet.

Vi håller till i vår egen trädgård på Slottsterrassen 16 (samma ställe som i fjol), en kort promenad från Visbys hjärta. Seminarierna är öppna för alla – men tänk på att vara där i tid då vi har begränsat med plats. Varmt välkommen!

Måndag 1 juli

Tema: Digitala banbrytare tillsammans med vår partner Play'n GO

Måndagen bjuder på en heldag med tema digitala banbrytare. Vi tar avstamp i den öppning av affärsmöjligheter som uppstått på den nyligen reglerade och öppna marknaden – och vill med denna dag lyfta entreprenörer som på olika sätt brutit ny mark.

08.30 Kom redan nu för mingel och god frukost!

09.00 Hur kan vi attrahera och utveckla fler stjärnkodare? Panel med Anna Stenberg, grundare av WES, Henrik Bergqvist, grundare av Pickit, Johan Hemminger, grundare och COO på Dreams och Nicole Henning, COO på Salt (School of Applied Technology). Modereras av Olle Aronsson på Breakit. 

10.00 Hur bygger och behåller man en innovativ företagskultur? Heta stolen med Carolin Solskär, innovationschef på Nordic Tech House och den som drog igång manifestationen till MeToo i Sverige. Modereras av digitaliseringsexperten Paulina Modlitba.

11.00 Vad krävs för att vara en banbrytare och hur får vi fler av dem i Sverige?Panel med Ishtar Touailat, AI- och innovationschef på Techbuddy, Andreas Wilhelmsson, vd på Ljusgårda, Tove Andersson, grundare av KryptoGäris och entreprenör, och Tuva Palm, styrelseproffs och investerare. Modereras av Paulina Modlitba.

12.00 Sikta mot stjärnorna! Astronauten som gjorde raketkarriär genom att gå mot strömmenMedan Play'n GO bjuder på lunch intervjuar Breakit Christer Fuglesang, Sveriges första rymdfarare, om att bryta ny mark i rymden. Modereras av Camilla Björkman på Breakit. 

13.00 Vad gnäller ni om – är techentreprenörerna bortskämda eller borde vi lyssna? Panel med Marie Wall, startupansvarig på Näringsdepartementet, Aleksandar Goga, grundare av Servicefinder, Nina Akbari, grundare och COO på Dashl och Erika Eliasson, IR-chef på Lendify. Modereras av Camilla Björkman på Breakit. 

14.00 Det svenska spelundret – vad krävs för att skapa en hållbar spelbransch? Panel med Jenny Nilzon, vd på Spelbranschens riksorganisation (Sper), Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för onlinespel (BOS) och Henrik Tjärnström, koncernchef på Kindred group. Modereras av Katarina Andersson på Breakit.

15.00 Vad har nätjättarna för ansvar som digitala banbrytare? Moderator Paulina Modlitba intervjuar Facebooks Sverigechef, Sam Rihani.

16.00 Sex månader efter spelregleringen – hur ser framtiden ut? Panel med bland annat Patrik Hofbauer, vd på Svenska spel och Dersim Sylwan, Sverigechef på Kindred. Modereras av Katarina Andersson på Breakit. 

Hela Breakits program i Almedalen hittar du här.

Läs fler artiklar
LÄS MER