Metro-ägaren vill sparka journalisterna – men kan inte: "Förslaget är min personliga åsikt"

Metro Medier
Metro-ägaren vill sparka journalisterna – men kan inte: "Förslaget är min personliga åsikt"

Metros vd Christen Ager-Hanssen. Foto: Tomas Oneborg / SvD

Tobias Blixt

Reporter

Metro-ägaren Christen Ager-Hansen säger nu att han inte har mandat att sparka journalisterna på Metro – men att han personligen skulle vilja göra det.
"Det är en jättebra åsikt", säger han.

Den krisande tidningen Metros vd och ägare Christen Ager-Hanssen meddelade under gårdagen att tidningen skulle göra sig av med samtliga journalister. En nyhet som kom som en bomb, inte minst för de anställda journalisterna på tidningen.

“Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss. Vi kommer att vara innehållsköpare", lät det då.

Idag är budskapet delvis ett annat. 

Till Medievärlden säger Christen Ager-Hanssen nu att det inte är upp till honom om journalisterna kommer att bli uppsagda. Anledningen är att han inte är vd för Tidnings AB Metro, bolaget där journalisterna är anställda.

“Det är styrelsen som fattar sådana här beslut. Så enkelt är det. Och jag sitter inte i styrelsen för Tidnings AB Metro. Vad den styrelsen vill göra är upp till dem. Det här förslaget är min personliga åsikt. Jag tycker det är en jättebra åsikt. Om styrelsen tycker det är en bra åsikt och väljer att sparka alla journalister då är det så. Men det är inte mitt beslut. Jag har inte med det bolaget att göra”, säger han till sajten.

Medievärlden har också pratat med Journalistförbundet, som meddelar att de ännu inte har fått någon information om att personal ska sägas upp. Däremot meddelar Ulrika Hyllert, ordförande på Journalistförbundet att löner till de anställda på Metro nu har börjat trilla in efter att ha varit försenade.

“Jag har precis pratat med några anställda och de har hunnit få lön. I alla fall de som har samma bank som Metro har fått lön nu. Det är en dålig signal att det strular kring lönen men jag är glad att informationen om att lönen är på väg stämmer”, säger hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER