Löwengrip om lyxkritiken: ”Jag är 28 år – rasar allt är det bara att börja om”

Sociala medier

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Isabella Löwengrip om hur hon trollar medier och kommenterar kritiken mot hennes "luftslott".

Isabella Löwengrip har under de senaste åren varit en rubrikernas kvinna.

Å ena sidan har hon hyllats som Sveriges mäktigaste affärskvinna och en framgångsrik entreprenör, där Löwengrip Beauty är flaggskeppet. Vi på Breakit har skrivit många rader om den sidan av Isabella Löwengrip.

Å andra sidan har hon kritiserats för sin ”osvenska” lyxlivsstil, sina mediala utspel och sitt flygresande. Nyligen sade hon bland annat att hon vill satsa på privatflyg – i en tid då stora delar av Sverige försöker hantera sin klimatångest.

I en välläst krönika för några veckor sedan frågade sig Breakits reporter Erik Wisterberg: ”Är Isabella Löwengrip affärsvärldens svar på ett nättroll?”

Nu kommenterar Isabella Löwengrip ”nättroll”-kritiken – och bekräftar den.

I sitt sommarprat, som släpptes idag, berättar Löwengrip om hur hon gör utspel i frågor – utspel som hon inte nödvändigtvis står för – för att få publicitet.

Publicitet som i sin tur leder till trafik till hennes sociala kanaler.

”Ibland positionerar jag mig i frågor för att jag tycker så. Men ibland gör jag det för att det är extremt billig pr. Det har varit en strategi”, säger hon.

Hon nämner bland annat hur hon gått ut med att hon inte är feminist, fast att hon de facto är det, och utspel kring flyktingfrågan och SD.

Hon berör även sina utspel kring miljöaktivisten Greta Thunberg och privatflyg, utspel som vi har uppmärksammat här på Breakit.

”Det är många i Sverige som provoceras av mig", säger hon.

”I offentligheten har jag gått från en dum blondin till en vuxen affärskvinna”

I sitt sommarprat konstaterar hon även att bilden av henne är delad. Att många ifrågasätter hennes "amerikanska livsstil" och hur hon kan ha en egen chaufför, en kock, städpersonal, makeupartister och stylister.

"Jag tror att många undrar: Är det här på riktigt? Eller är det ett luftslott? När kommer allting att brista?", säger hon och fortsätter:

"Och vet ni? Vi får väl se. Ärligt talat. Jag är 28 år – rasar allt, då är det bara att börja om.”

LÄS OCKSÅ: ”Är Isabella Löwengrip affärsvärldens svar på ett nättroll?”

Läs mer