Sök

Chimi Eyewears bågar växer snabbt: "I år händer det verkligen grejer"

Chimi Eyewearehandel

Charlie Lindström och Daniel Djurdjevic.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Ambitionen är att hitta influencers som gillar vårt varumärke. Genuinitet är allt", säger Chimis medgrundare Daniel Djurdjevic.

Det svenska bolaget Chimi Eyewear vinner mark med sina solglasögon. Bakom bolaget som startade för tre år sedan står barndomsvännerna Daniel Djurdjevic och Charlie Lindström.

Charlie Lindström, som arbetar som stylist, hade problem med att hitta passande bågar när han stylade. Det blev upptakten till Chimi vars målsättning är att ”matcha alla uttryck och stilar i människors färgglada liv". 

I dag säljs solglasögonen såväl genom egen e-handel som digitala och fysiska återförsäljare världen över. 

”Ambitionen har hela tiden varit att jobba med väldigt ikoniska stilar och bygga ett utbud där alla kan hitta något som faller dem i smaken. Vi skapar väldigt tidlösa och klassiska bågar”, säger Charlie Lindström.

Bland dem som tror på konceptet hittar vi Nils Tham som investerade 6 miljoner kronor i Chimi i början av året. Han är son till Lottie Tham som är storägare i H&M och syster till Stefan Persson. Han är nu en passiv minoritetsägare.

”Vi har inte letat pengar, vi har blivit kontaktade av kompetenta personer. Vi har valt att jobba med en passiv investerare. Det är viktigt att inte få för mycket toppstyrning och att hitta en bra balans”, säger Daniel Djurdjevic. 

Han och Charlie Lindström har både en bakgrund inom marknadsföring – och en tydlig vision för Chimi. 

”Givet vår bakgrund var det logiskt att ha en stark närvaro i sociala medier. Att producera innehåll på hög nivå och äga kommunikationen. Vi har varit väldigt offensiva i sociala medier", säger Daniel Djurdjevic. 

Samarbeten med influencers är tongivande i kommunikationen. Det handlar exempelvis om samarbeten med Kenza och Bianca Ingrosso. Chimi har även genomfört tyngre  satsningar med profiler som Elsa Hosk, vilket exempelvis innefattar en egendesignad kollektion. 

”Vi jobbar brett med influencers, det har varit en bidragande faktor till vår snabba expansion. Ambitionen är att hitta influencers som gillar vårt varumärke. Genuinitet är allt, finns det inte intresse för den faktiska produkten lyser det igenom”, säger Daniel Djurdjevic. 

Glasögonen, som kostar under 1000-lappen  finns nu i en rad färger och olika former Runt 60 procent av försäljningen sker genom den egna online-försäljningen och resterande del genom återförsäljare som exempelvis Net-a-porter.

För 2018 landar Chimis omsättning på strax under 20 miljoner kronor med ett resultat kring nollan. Fokus framåt ligger på lönsam tillväxt och nu väntar bland annat en egen satsning på skidglasögon. 

"Få bolag, framförallt i norra Europa, har den här starka digitala närvaron kombinerat med ambassadörer. Vi tror att det finns ett utrymme på marknaden med vår marknadsstrategi”, säger Daniel Djurdjevic. 

För stunden filar Chimi på expansion med fokus på att öka närvaron på marknader som Tyskland och USA. 

"Vi växer väldigt kraftigt. I år händer det verkligen grejer.", säger Daniel Djurdjevic. 

Läs mer