Sök

Teknikmagasinet går in i ny rekonstruktion – ett år efter den förra

Teknikmagasinetbutiksdödretail

Teknikmagasinets vd Cathrine Sahlgren. Foto: Pressbild

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nu ska olönsamma butiker stängas.

Det var bara två år sedan som prylkedjan Teknikmagasinet sattes i rekonstruktion senast. En process som avslutades i juni förra året, då med hopp om en ljusare framtid.

”Vi står nu finansiellt starkare än på många år. Vi är övertygade om att vi kommer stå starka i det nya detaljhandelslandskap som är på framväxt”, säger Catherine Sahlgren, vd för Teknikmagasinet då.

Nu skriver branschsajten Market att Teknikmagasinet gått in i en ny rekonstruktion. Det beslutet fattade kedjans styrelse och ägare under gårdagen. 

Prylkedjan har gjort flera satsningar för att få fart på verksamheten det senaste året. De har bland annat satsat på reparationer av mobiltelefoner, liksom en kundklubb och egna varumärken.

Investeringar som Catherine Sahlgren säger är bra, samtidigt som de ännu inte har gett effekt.

Teknikmagasinet sitter också fast i hyresavtal som de inte har lyckats förhandla om, liksom avtal med leverantörer med samma villkor som under rekonstruktionen.

“Under en rekonstruktion måste företaget betala leverantörerna i förväg, det får inte dra på sig några skulder. Vi trodde att det skulle förändras när vi gick ur den. Det normala i branschen är att man har 90 dagar på sig att betala”, säger Catherine Sahlgren till Market.

Hon berättar också för sajten att försäljningen sjönk under rekonstruktionen och att de inte har tagit sig tillbaka till samma nivå som tidigare. Något som enligt Catherine Sahlgren beror på en blandning av deras egna utveckling, men också mindre rörelse i de centrum där butikerna finns.

Nu ska Teknikmagasinet stänga olönsamma butiker, dessutom ska det ske ett fortsatt arbete med att förändra hyresavtalen.

“På en del håll står hyran för en alldeles för stor del av omsättningen”, säger Catherine Sahlgren.

Läs mer