Mindler låter dig prata med psykolog via en app – får in 30 miljoner

Mindler Hälsa
Mindler låter dig prata med psykolog via en app – får in 30 miljoner

Rickard Lagerqvist, en av grundare till Mindler. Foto: Press/Istockphoto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Laddar bössan.

För ungefär ett år sen lanserade Mindler sin app som låter dig få kontakt med en psykolog via videosamtal. Bakom bolaget står Rickard Lagerqvist, grundare av blodanalysbolaget Werlabs tillsammans med Rickard Färdig och Johannes Hatem.

I slutet av 2018 fick de in 12 miljoner kronor i en runda där bland annat Luminar Ventures satsade.

Nu fyller de återigen kassan med 29,5 miljoner kronor visar handlingar från Bolagsverket – den här gången går bland annat familjen Lundins techinvestbolag Back in Black och spelmiljardären Fredrik Westers Kichi Invest in med kapital. Samtidigt köper de upp Agada, en liknande psykologtjänst som är inriktiad mot företag.

"Vi har haft mycket tryck från investerare och då har vi velat satsa när vi har momentum för att kunna bli globala", säger Rickard Lagerqvist.

"Dessutom är det bra att kunna ta in pengar när man inte har slut är min erfarenhet."

Kapitalet som kommer in ska användas till att utveckla produkten och teamet och dessutom siktar man in sig på att lansera i ett nytt land.

"Vi har ägnat våren åt att analyser vilket land vi ska gå in i men jag kan inte avslöja det ännu", säger Rickard Lagerqvist.

Men det är inte bara solsken. Så sent som i förra veckan kom beskedet från Sveriges Kommuner och Landsting om att ersättningen för tjänster via nätet sänks.  För psykologmöten är det en sänkning från 600 till 425 kronor – något som borde vara ett hårt slag mot ett bolag som Mindler var intäkter bygger på just ersättningar från landstingen och patientavgifter.

"Det är såklart inte roligt men vi har en långsiktighet när vi jobbar och vi hoppas finnas kvar för en lång tid framöver", säger Rickard Lagerqvist.

"Men man kan säga att det gör ju inte Sverige till en så attraktiv marknad."

Ps. Ni som läser Breakit noga hade redan en aning om detta – Stefan Lundell skvallrade nämligen om det i sin fredagskrönika Lundells vecka i fredags.

Läs fler artiklar
LÄS MER