BankID ligger nere för flera företag – problem hos leverantör

Bank-id IT-säkerhet
BankID ligger nere för flera företag – problem hos leverantör

Foto: Istockphotos.com / Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

Många användare har problem med att logga in med BankID hos flera stora företag.

Det handlar om exempelvis om sajter som Nordnet och flygbolaget Norweigan, där kunder under dagen inte kunnat använda sig av inloggningsmetoden.

Det är företaget Signicat, som är en leverantör av inloggning genom elektroniska identiteter, som har problem sin tjänst.

På sin sajt för utvecklare skriver bolaget att de jobbar på problemet och att de hoppas ha en lösning snart. I en uppdatering 17:49 skriver bolaget att de hoppas vara igång igen inom 4 timmar. 

“Våra tekniker jobbar fortfarande tillsammans med våran lagringstjänstsleverantör för att lösa problemen”, skriver bolaget bland annat.

Exakt vilka sajter som påverkas nämns inte.

Bolaget skriver däremot i en tidigare uppdatering att alla deras tjänster för tillfället är otillgängliga och att alla kunder påverkas. När Breakit provar att logga in på några av de sajter som Signicat listar som kunder, som Swedbank, Klarna och Telia, så fungerar det däremot utan problem.

Enligt uppgifter till Breakit ska inloggning med BankID inte heller ha fungerat hos Coop, Enter Card och Santander under dagen.

Crowdfundingsajten Pepins skriver själva på Twitter att de har drabbats av problemen.

Breakit söker Signicat för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER