Sök

Efter stora sparprogrammet – Gina Tricots vd lämnar

Gina Tricote-handel

Gina Tricot har inlett ett stort sparprogram under våren. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ska spara 200 miljoner.

Klädkedjan Gina Tricot har under våren genomfört neddragningar och ska spara 200 miljoner kronor fram till och med 2020.

Nu meddelar bolaget att vd Magnus Månsson lämnar under hösten.

"Magnus har på ett förtjänstfullt axlat sin roll och lett bolaget tillsammans med ledningsgruppen och jag önskar honom varmt lycka till i sitt nya uppdrag. Idag har Gina Tricot en tydlig strategi om hur vi ska möta våra kunders förändrade beteenden och fortsätta stärka vår framtida konkurrenskraft", säger styrelseordförande Paul Frankenius.

Gina Tricot uppger att finanschefen Joachim Modigh blir tillförordnad vd.

Magnus Månsson går vidare till jobbet som vd för Tretorn Sweden och går även in som delägare i det bolaget.

"Jag ser fram emot en spännande, rolig och utmanande resa tillsammans med hela teamet hos Tretorn. Jag tror att bolaget har en enorm potential att fortsätta växa på marknaden genom att göra varumärket mer attraktivt för konsumenterna globalt", säger han i en kommentar.

"Vi är väldigt glada över rekryteringen av Magnus som tar med sig gedigen erfarenhet och kunskap inom detaljhandel och e-handel, som vi behöver för att kunna svara på snabba förändringar inom modebranschen", säger Vasko Markovski och Joakim Appelqvist, ägare av Tretorn Sweden, om utnämningen i ett pressmeddelande. 

Läs mer