Sök

Gymappen Bruce tänker om – plockar in "betydande summa" i riskkapital

D-axBruceriskkapital

Bruce tar in D-ax som investerare. Foto. Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Bruce siktar utomlands med nytt kapital från Axel Johnsons investeringsbolag D-Ax.

Bruce har tagit fram ett digitalt gymkort, där du som användare kan träna på en rad olika gym och studios med enbart ett medlemskap.

Bolaget grundades 2015 av Magnus Elm och Anton Holmquist som hade tröttnat på att vara låsta till ett gym och därför bestämde sig för att bygga en app som samlade olika gym under en flagg. Ambitionerna var högt satta från start: de skulle bygga "världens bästa digitala träningsmedlemskap". 

När de lanserade 2017 fanns det redan konkurrens på marknaden, inte minst från Fitness Collection, som backas av bland annat Aggregate media och Isabella Löwengrips investeringsbolag Nordic Tech House.

Bruce-grundarna valde dock från start att bygga upp bolaget utan riskkapital.

Något som förra året resulterade i att man avbröt påbörjade lanseringar i Malmö och Uppsala, eftersom det blev för kostsamt.

”Vi var kanske lite överoptimistiska och insåg sedan att det kan vara trögt att starta i en ny stad. Det tar lång tid att sälja in till olika studios för att komma igång", sade Anton Holmquist till Breakit då.

Nu står det klart att Bruce väljer att plocka in investerare i form av Axel Johnson-gruppens investeringsbolag D-Ax.

Investeringen sker i flera steg, och i ett första skede kommer 20 miljoner kronor att pumpas in i bolaget. Hur stor investeringen kan bli totalt, och hur stor delägare D-Ax blir, har parterna valt att inte gå ut med.

”Det har från början varit viktigt för oss att bygga bolaget med glädje. Vi bestämde oss för att detta skulle bli ett maraton, ingen sprint. Det är därför vi har varit försiktiga med att ta in externa investerare med kortsiktiga planer. Vi har fokuserat på att skapa en grym produkt, världens bästa teknik och samtidigt skapa en affärsmodell som går att skala. Nu är det dags att ta bolaget till nästa nivå”, säger Magnus Elm i ett pressmeddelande.

Målet är nu att expandera till fler svenska städer, samt så småningom även utomlands. Bruce kommer också att dubbla antalet anställda från 14 till 28 personer.

Det brutna räkenskapsåret 2018 omsatte Bruce 10 miljoner kronor och gjorde en vinst på 85.000. Enligt egna uppgifter omsätter man nu 30 miljoner på årstakt. Bolaget har 5000 betalande användare i Stockholm och Göteborg. 

D-Ax är Axel Johnson-gruppens arm för investeringar i tidiga skeden, bolaget har tidigare investerat i bland annat Matsmart och Auctionnet.

”Investeringen i Bruce är helt i linje med vårt långsiktiga fokus på investeringar inom hälsa och friskvård, och vi ser fram emot att stötta bolaget på den fortsatta spännande tillväxtresan”, säger Joakim Skarborg, ordförande på D-Ax i ett uttalande.

Transparens: Anton Holmquist har även en mindre ägarandel i Breakit.

Läs mer