Isabella Löwengrip årets sommarvärd: "Kommer få reda på vem jag är"

Sveriges Radio Sommar i P1 Medier
Isabella Löwengrip årets sommarvärd: "Kommer få reda på vem jag är"

Isabella Löwengrip. Här med Fares Fares och Marie Nilsson Lind. Foto: Jessica Gow/TT

Towe Boström

Reporter

Många tunga profiler på listan.

Det är många som väntar förväntansfullt, och uppståndelsen brukar vara stor, när årets sommarvärdar i P1 presenteras.

Under förra årets sommarprat kunde vi bland annat lyssna på techprofilen Tom Xiong, grundare av träningsstartupen Move Shanghai.

I dag presenterade Sveriges Radio årets sommarvärdar och listan sträcker sig i vanlig ordning över ett brett spann av profiler och yrken. Här finns flera intressanta namn från näringslivet.

Entreprenören Isabella Löwengrip är en av de profiler som kommer att medverka. Enligt Expressen blir ”Sommar i P1” det sista mediala hon gör i Sverige innan flytten till USA där hon startar upp en byrå.

”I mitt Sommar berättar jag om vad som präglat mig till den jag är idag och varför jag är övertygad om att jag en dag kommer bli världens mäktigaste affärskvinna. Om man någon gång sett mitt namn skymta förbi i media så kommer man nu få reda på vem jag är”, uppger Isabella Löwengrip, enligt SR.

Bland de medverkande hittar vi också Caroline Farberger, vd för ICA Försäkring, som är den första toppchefen i svenskt näringsliv som öppet berättat om sin könskorrigering.

”Mitt Sommar ska handla om min resa från man till kvinna, hur jag har blivit bemött i näringslivet och vad jag har lärt mig om mig själv och om andra”, säger Caroline Farberger.

Psykiatrien och författaren Anders Hansen, som skrivit boken Hjärnstark (läs en intervju med honom här), kommer också att prata. Detsamma gäller för Leif Östling, tidigare vd för Svenskt Näringsliv och Scania, samt modeentreprenören Carin Rodebjer.  

Läs fler artiklar
LÄS MER