Sök

Trustly kliver in i USA – går samman med amerikanskt bolag

TrustlyPaywithmybankfintech

Alexandre Gonthier, vd på Paywithmybank och Oscar Berglund, vd på Trustly. Foto: Pressbilder.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Omsätter 1 miljard tillsammans.

Det svenska betalbolaget Trustly är, trots sin storlek, något av en doldis. Grundarna syns aldrig i media och bolaget har fört en något mer anonym tillvaro på fintech-marknaden än exempelvis Izettle och Klarna.

I mars förra året köpte Nordic Capital upp cirka 70 procent av det snabbväxande fintech-bolaget. Värderingen landade då på 7 miljarder kronor.

Bolaget har framförallt utmärkt sig på marknaden för betting och kasino online, där de har byggt en stor del av sin affär på transaktioner till spelbolag.

Nu meddelar Trustly att de går in på den amerikanska marknaden. Det gör de genom en sammanslagning med Silicon Valley-baserade Paywithmybank, enligt ett pressmeddelande.

“Genom den här affären skapar vi det första transatlantiska nätverket för konto-till-kontobetalningar och tar ett rejält steg i vår globala expansion. Alex var redan år 2000 med och tog fram konceptet för konto-till-kontobetalningar och vi ser verkligen fram emot att jobba med honom och det imponerande teamet på Paywithmybank. Vi är glada att tillsammans kunna erbjuda e-handlare ett unikt alternativ till kortbetalningar och möjligheten att acceptera betalningar från 600 miljoner konsumenter i Europa och USA”, säger Oscar Berglund, vd på Trustly i pressmeddelandet.

De båda bolagen erbjuder en tjänst som möjliggör för användare att betala direkt från sitt bankkonto. Efter sammanslagningen kommer Alexandre Gonthier att ansvara för verksamheten i USA. Han kommer att rapportera till Trustlys vd Oscar Berglund.

Totalt hade de båda bolagen en gemensam omsättning på 100 miljoner euro, ungefär 1 miljard kronor, förra året. Trustly Group hade själva en omsättning på cirka 470 miljoner kronor under 2017, med ett rörelseresultat på 127,4 miljoner kronor. Under 2018 har Trustly tidigare räknat med en omsättning på 700 miljoner kronor, enligt Di Digital.

“De stora kunder vi har i USA har under lång tid efterfrågat en produkt som också fungerar utanför den amerikanska marknaden. Det är därför ett naturligt steg för oss att slå oss samman med Trustly som leder utvecklingen inom konto-till-kontobetalningar i Europa. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en ännu bättre tjänst till våra kunder varav många har globala ambitioner”, säger Alexandre Gonthier, vd på Paywithmybank.

Enligt pressmeddelandet kommer aktieägare i Paywithmybank gå ihop med aktieägarna i Trustly i samband med fusionen.

Trustly lanserade nyligen en tjänst för fakturabetalningar med fokus på e-handlare. Tanken är att utmana Klarna och erbjuda sin egna lösning där kunderna kan betala med ett klick när de handlar.

Läs mer