Sök

Nu hoppar lågprisjättens chef av – “Har varit väldigt krävande”

ÖoBhandel

Fredrik Söderberg lämnar Överskottsbolaget. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Lämnar före sommaren.

På måndagsmorgonen kommer beskedet att lågpriskedjan ÖoB:s vd Fredrik Söderberg slutar.

"Det har varit mycket händelserika och spännande år men samtidigt utmanade och väldigt krävande. Jag tror så mycket på bolaget och dess position som Sveriges ledande lågprisaktör så jag är helt säker på att framtiden kommer vara ljus för Runsvensgruppen och ÖoB", säger han själv i en kommentar.

Han tillträdde som vd i slutet av 2016 och har under sin tid som vd för ÖoB och ägarbolaget Runsvensgruppen bland annat dragit igång arbetet med en ny organisation och en översyn av kostnaderna i koncernen.

Förra sommaren gick ÖoB ihop med norska Europris i en transaktion där Runsvensgruppen blev största ägare i Europris. Runsvensgruppen kontrolleras av familjen Svensson. ÖoB omsätter runt 4 miljarder kronor och har cirka 1800 anställda. 

Styrelseordföranden Oskar Svensson kommenterar ledningsförändringen i ett pressmeddelande: 

"Fredrik Söderberg har med stort engagemang och drivkraft genomfört en rad viktiga åtgärder som bolaget kommer dra nytta av de kommande åren".

Arbetet med att hitta en efterträdare till Fredrik Söderberg har redan startat och Fredrik Söderberg kommer att lämna sin anställning före sommaren. Han står dock till bolagets förfogande under hösten.

Läs mer