Klarna lägger ner storsatsning – appen försvinner i sommar

Klarna Wavy fintech
Klarna lägger ner storsatsning – appen försvinner i sommar

Sebastian Siemiatkowski, vd Klarna. Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Skulle bli ett "Swish för Europa".

Det skriver betaljätten i ett meddelande som skickats ut till tjänstens användare under dagen.

Klarna lanserades Wavy under 2017 med en tanke om att användare inte ville ha fler olika appar för att skickar pengar mellan varandra. Istället skulle det räcka med att en person använde Klarnas Wavy-app, som i sin tur delade en länk med den som skulle ta emot eller skicka en betalning.

Tjänsten skulle låta användare i 31 EU-länder kunna skicka pengar mellan varandra utan avgifter.

Men efter lanseringen har det varit ganska lite väsen kring Wavy. I Google Play Store ligger den just nu på blygsamma 10.000+ på nedladdningar.

Nu står det alltså klart att appen läggs ner.

Men även om Klarna väljer att lägga ner Wavy-appen så verkar det inte innebära att de skrotar allt de har byggt upp. Istället kommer Wavys tjänst att integreras i den vanliga Klarna-appen, meddelar bolaget.

"Tack för att ni har varit en del av Wavys resa. Det har varit fantastiskt, men nu har tiden kommit för att enas under Klarna-paraplyet” skriver Wavy.

De som har laddat ned appen kommer att kunna fortsätta använda den fram till och med den 6 augusti i år. De kommer däremot inte att ta emot några nya användare. Pengar som ligger kvar i appen efter det datumet kommer att skickas tillbaka till den registrerade användarens bankkonto.

Wavy utvecklades av ett tyskt team som tidigare hade arbetat med en egen p2p-app i bolaget Cookies. Det bolaget gick däremot i konkurs och hela teamet anslöt sedan till Klarna för att ta fram det som skulle bli Wavy, skrev Techcrunch i samband med lanseringen 2017.

Breakit söker Klarna för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER