Malmö-startup kvalar in till Silicon Valleys hetaste inkubator

Malmö-startup kvalar in till Silicon Valleys hetaste inkubator

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Get Accept gick igenom nålsögat in till Y Combinator.

Runt 8000 bolag ansökte i den senaste omgången till Y Combinator, inkubatorn som spottat ur sig framgångssagor som Airbnb och Dropbox. 

Bara ett av hundra sökande bolag godkänns och nu har alltså Malmö-bolaget Get Accept lyckats med den bravaden.

I ett pressmeddelande som skickades ut sent på torsdagskvällen skriver de fyra grundarna Samir Smajic, Carl Carell, Jonas Blanck och Mathias Thulin att deras jakt nu startat för att bli ”Sveriges nästa unicorn”.

Fortfarande är det dock en bit kvar tills målet att värderas till 1 miljard dollar (definitionen på ett unicorn-bolag) är uppnått. Deras produkt, en digital plattform som ska optimera säljresultatet av offerter, lanserades officiellt först i veckan så försäljningen är bara i sin linda.

Bakgrunden till idén är att bara knappt hälften av alla offerter som skickas ut leder till en affär. Det vill killarna bakom Get Accept ändra på med sin plattform.

“Det handlar om att hantera denna kommunikationen på ett effektivt sätt, då köparen i slutet av en affärsprocess många gånger vill känna trygghet i valet av leverantör. Genom att veta vart kunden befinner sig i köpprocessen kan vi hjälpa till att förse köparen med rätt budskap”, säger bolagets vd Samir Smajic.

Genom att ingå i Y Combinators accelerator-program hoppas han och hans medgrundare få en riktig kickstart av verksamheten.

“Potentialen i denna unika produkt är enorm och det ska bli spännande att se följa vilken tillväxt bolaget kan få i USA”, säger Mathias Thulin.

I januari startar programmet på plats i Silicon Valley. Under tre månader kommer Get Accept och ytterligare ett hundratal startups drillas av mentorerna på Y Combinator. I slutet på programmet genomförs en så kallad ”demoday” då bolagen pitchar sin idé för potentiella investerare. Genom att Get Accept antagits till programmet investerar också Y Combinator cirka 1 miljoner kronor i utbyte mot en minoritetspost.

Läs fler artiklar
LÄS MER