Sök

Spelbolag bryter mot lagen - verkar illegalt i Sverige

GamingonlinekasinoSpelinspektionen

Ett 20-tal spelbolag verkar illegalt i Sverige.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Totalt rör det sig om ett 20-tal spelbolag.

Sedan årsskiftet måste alla spelbolag som vänder sig mot svenska konsumenter ha en särskild licens. Den utfärdas av Spelinspektionen, och hittills har ett 80-tal bolag fått tillstånd.

Men nu visar myndighetens kartläggning att ett 20-tal bolag riktar sig mot svenska spelare trots att de inte har licens. Det rapporterar Sveriges Radio.

“Sedan den 1 januari har vi kartlagt de bolag som riktar sig mot den svenska marknaden trots att de saknar licens. Nästa steg blir att se i vilken omfattning de riktar sig mot den svenska marknaden, och därefter polisanmäla dem”, säger Tobias Oskarsson, handläggare på Spelinspektionen, till Ekot.

Anmälningarna om misstänkt illegal spelverksamhet har vid flera tillfällen kommit från allmänheten, ibland från personer som spelat bort stora summor. 

Huvudsakligen är det utländska bolag registrerade på Curaçao och Malta som har anmälts.

“Vi får tips om fler och fler bolag, så vi kan anta att de ökar i antal”.

“Vi har en bra samverkan med både polis och åklagare. Sedan har vi också nya verktyg i den nya spellagen som innebär att vi kan sätta varningsmeddelanden på hemsidorna till de bolag som agerar olicensierat i Sverige. Vi kan också utföra betalningsblockering mot bolag”, säger Tobias Oskarsson.

 

Läs mer