Volvo Cars teknikfond investerar i finska Varjo

Volvo CarsTransport

Foto: Volvo Cars/press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Investerar i mixed reality.

Volvo Cars teknikfond, Volvo Cars Tech Fund, fortsätter att satsa på nya innovativa bolag.  Biljätten investerar i det finska AR-bolaget Varjo, som tillverkar headsets för mixed reality.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varjos teknik gör det möjligt att använda headsets som adderar virtuella element under körning. Lösningen används bland annat av Volvos anställda i utvecklingssyfte för att kunna utvärdera nya funktioner och säkerhet.

Henrik Green är teknikchef på Volvo Cars.

”Med den här Mixed Reality-metoden kan vi börja utvärdera konstruktioner och tekniker medan de bokstavligen fortfarande är på ritbordet. Istället för det vanliga statiska sättet att utvärdera nya produkter och idéer kan vi testa koncept på vägen direkt”, säger Henrik Green.

Det är oklart hur mycket pengar fonden går in med.

Volvo Cars och Varjo samarbetar sedan tidigare.

"Denna metod ger betydande potentiella kostnadsbesparingar genom att identifiera prioriteringar och eliminera flaskhalsar mycket tidigare i konstruktions- och utvecklingsprocessen", säger Henrik Green.

Fonden investerar inom artificiell intelligens, elektrifiering och autonom körning. I början av året köpte Volvo Cars in sig i Zum, som är en en samåkningstjänst för barn. Innan dess gick man in i elbilsladdningsföretaget Freewire Technologies. Företagen som plockas upp av fonden ska bland annat ges chansen att testa sina tekniker och snabba upp utvecklingstakten.

 

Läs mer