Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Swedbank går in i Kaching

Mathias Plank har grundat Kaching vars betalsystem nu används av Digital Inn. Foto: Press.

Izettle-utmanaren får in nya kulor.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Kaching med grundaren och vdn Mathias Plank i spetsen har precis stängt en ny finansieringsrunda på 48,5 miljoner kronor. I nyemissionen kliver storbanken Swedbank in som ny delägare.

"Genom investeringen och samarbetet med Kaching kan vi ytterligare arbeta för att driva utvecklingen framåt så att mobila lösningar för betalningar kan bli ännu mer smidigt och effektivt för såväl våra kunder som konsumenterna", säger Linus Singelman med titeln Head of group commerce på Swedbank .

Bland övriga nya investerarna i finansieringsrundan återfinns bland annat Tobii:s grundare John Elvesjö, förre Nordenchefen på Apple Erik Stannow. Erik Stannow går även in som arbetande Styrelseordförande i Kaching.

Mathias Plank säger i en kommentar:

"Med finansieringsrundan och det nya kommersiella samarbetet med Swedbank, kan vi fortsätta att vidareutveckla mobila betallösningar som gynnar våra kunder. Genom samarbetet med banken kommer vi också att kunna erbjuda våra kunder tillgång till hela Swedbank Pays breda betalerbjudande".

Collector Ventures, som sedan tidigare var med som ägare, ökar sin ägarandel i samband med nyemission. 

"Digitaliseringen inom detaljhandeln sker allt fortare, vi på Collector har varit aktiva inom det här området i många år och tycker att KACHING Retail har ett spännande erbjudande för större retailkedjor", enligt Magnus Lenngren, Ansvarig för Collector Venture.

Läs mer