Därför tvingas stjärnrekryteringen Rikard Steiber sluta på MTG

MTG MTGx
Därför tvingas stjärnrekryteringen Rikard Steiber sluta på MTG

Rikard Steiber. FOTO: Tomas Oneborg / SvD / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Enligt källor till Breakit får bolagets digitala chef sluta eftersom det "har varit mycket snack och lite verkstad".

På torsdagsmorgonen kom beskedet att Rikard Steiber, som rekryterades från Google till MTG i februari 2013, ska sluta på det svenska mediebolaget. Det sker i samband med en stor omorganisation.

I MTG:s pressmeddelande skriver bolagets koncernchef Jörgen Madsen Lindemann följande:

"Den strategiska transformationen av vår verksamhet är en tydlig prioritet för MTG. Rikards uppdrag att skapa MTGx och ta ut riktningen för transformationen är nu slutfört, och han går nu vidare med våra tack".

Källor med insyn i MTG ger dock en annan bild. Enligt uppgift till Breakit har Rikard Steiber, trots att han har varit digital chef på bolaget, inte alls varit involverad i de stora förvärv som företaget har gjort i e-sportsektorn senaste året - förvärv som ska utgöra grunden i strategiskiftet.

"Han har varit duktig på att bygga upp varumärket MTGx men han är i grunden ingen affärsman utan en marknadsförare. Lite elakt kan man säga att det har varit mycket snack men lite verkstad", säger en källa till Breakit.

Det är i stället Arnd Benninghoff, som nu blir vd för investeringsverksamheten MTGx, som har skött förvärven.

"I den fas som MTG:s digitala satsning går in i nu har Rikard Steiber spelat ut sin roll", säger en av Breakits källor.

Sedan länge har det funnits kraftiga spänningar mellan MTGx och övriga MTG enligt en källa till Breakit. Medan det råder en sparsam kultur på den senare avdelningen beskrivs MTGx som en lekstuga som haft tillgång till all ny teknik och lekfull inredning i form av hoppborgar och läskmaskiner.  

Här kan du läsa Rikard Steibers egen kommentar till avhoppet. 

Läs fler artiklar
LÄS MER