MTG bygger om - toppchefen Rikard Steiber lämnar bolaget

MTG
MTG bygger om - toppchefen Rikard Steiber lämnar bolaget

Rikard Steiber till vänster med Vigor Sörman och Tejbz. PRESSBILD.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Rikard Steiber, som har lett mediejätten MTG:s digitala projekt, lämnar företaget.

Rikard Steiber var en riktig stjärnrekrytering för MTG när han kom till bolaget i februari 2013. Han hade tidigare en chefsposition inom marknadsföring på Google. Nu lämnar han alltså företaget, efter två och ett halvt år.

"Rikards uppdrag att skapa MTGx och ta ut riktningen för transformationen är nu slutfört, och han går nu vidare med våra tack," säger MTG:s vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande. 

MTG har de senaste två åren prövat en rad olika modeller för sin digitala organisation, som har till uppdrag att ta fram nya projekt som ska ersätta den traditionella tv-affären.

Nu gör mediebolaget om organisationen igen. Jonas Karlén, som är för vd streamingtjänsten Viaplay, får en tydligare roll och börjar rapportera direkt till Jørgen Madsen Lindemann.

Dessutom kliver Arnd Benninghoff upp från posten vice vd för investeringsverksamheten MTGx. Han blir nu vd. Arnd Benninghoff är den person på bolaget som har haft ansvar för MTG:s stora investeringar i e-sport. som vi har skrivit om bland annat här och här

"Arnds jobb har precis börjat efter förvärven av ett antal mycket spännande varumärken och organisationer", skriver Jørgen Madsen Lindemann i pressmeddelandet.

Redan i våras rapporterade Dagens industri att Rikard Steiber var på väg bort, något som dock MTG förnekade.

Läs fler artiklar
LÄS MER