Snabbmatskedja testar Amazon Go-kopia i Stockholm: "Mycket snabb variant"

BBH Stockholm fintech
BBH Panini Internazionale

Patrik Danielsson. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Panini Internazionale testar nytt system.

Amazon lanserade sina kassafria butiker i början av förra året och nu verkar en kopia dyka upp i Stockholm. Det är snabbmatskedjan Panini Internazionale som testar ett liknande system där kunderna kan plocka på sig varor, betala och gå ut ur butiken utan att behöva passera kassan.

"Kunderna har allt mindre tid och med det här greppet kan vi hjälpa till att förenkla i vardagen", säger Patrik Danielsson på BBH som har utvecklat konceptet till tidningen Fri Köpenskap. 

I BBH:s system scannar kunderna en QR-kod och betalar med hjälp av mobilt bank-id. Det går också att förbeställa, betala och hämta produkterna.

Konceptet testas i fyra butiker i Stockholm och om det blir lyckat rullas de ut i alla butiker sen. Det kan bli aktuellt under sensommaren eller hösten.

När kunderna inte behöver stå i kö och betala över disk skulle man kunna tänka sig att lockelsen att bara plocka på sig och lämna butiken utan att betala skulle öka. Men det är inget som oroar Patrik Danielsson.

"Nej, vi är inte direkt oroliga för svinnet. Tvärtom tror vi att det kommer att ge ett större mervärde och ett djupare förtroende hos kunderna."

Läs fler artiklar
LÄS MER