Cling vill hjälpa dig att vinna fler affärer – backas av känd techprofil

Clingfintech

Foto: Elin Nylund

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Businesspoddens grundare Josef Fallesens första investering: "Riktigt kul att Cling blev vår"

I slutet av förra årets stekheta sommar kom beskedet att Businesspodden gick i graven. Under fyra år hade grundarna Josef Fallesen och Mikael Arndt intervjuat 150 entreprenörer, allt från Lena Apler till Sven Hagströmer, och bedömt hundratals pitchar.

Sedan dess har Josef Fallesen blivit partner i den tyska entreprenören Christian Gaisers investeringsbolag CG Partners. Och nu är hans första investering klar.

Det är bolaget Cling som tar in 3 miljoner i en runda där CG Partners tar majoriteten av investeringen.

Cling har utvecklat ett onlineverktyg som hjälper mindre företag att gå från offert till faktura. Man har framförallt riktat in sig på att hjälpa småföretagare, till exempel frilansare, fotografer och hantverkare att få in bokningar, få betalt och bli mer organiserade.

"Riktigt kul att Cling blev vår, och framförallt min allra första investering", säger Josef Fallesen. 

"Det här är något som hundratusentals frilansare och småföretagare kommer att se ett oerhört stort värde i."

Bolaget grundades i slutet av 2016 av Oskar Andersson, Rang Ali och Johan Sandmark. De lanserades tjänsten i fjol och har enligt deras egna siffror vunnit affärer för över 300 miljoner kronor åt sina användare. Men målet är högre och snabbt ska det gå – till hösten siktar bolaget på att ha vunnit affärer för 1 miljard till sina kunder.

”Vi har fokuserat på att ha ett väldigt tight flöde från offert till faktura. Det gör att vi, tillskillnad från många andra, kan automatisera stora delar av administrationen. Från uppföljning, kontraktsskrivning och avstämning. Moment som annars är väldigt tidskrävande", säger Johan Sandmark. 

"Att vi fått in betalning i flödet gör att vi kan erbjuda en komplett produkt och spara maximalt med tid åt våra användare.” 

2017 omsatte Cling 530.000 kronor och gjorde en vinst på 126.000.

Läs mer