XXL-chefen Per Sigvardsson går på dagen – efter hån mot Greta Thunberg

XXL
XXL-chefen Per Sigvardsson går på dagen – efter hån mot Greta Thunberg

Greta Thunberg och Per Sigvardsson. Foto: TT / Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Per Sigvardsson lämnar XXL.

Turbulens på den norska sportkedjan XXL fortsätter. Strax före jul tvingades vdn Ulf Bjerknes sluta efter bara en månad på posten. Orsaken då var bland annat en misslyckad Black friday-försäljning.

Och nu är det dags igen för skifte i toppen på XXL. Denna gång är det Sverige-chefen Per Sigvardsson som får sluta.

Bakgrunden är att antal inlägg som publicerats på XXL-chefens privata Facebook-konto.

I ett pressmeddelande från XXL uppges att inläggen, som handlade om klimataktivisten Greta Thunberg, var “opassande” och efter att de blivit kända anlitade bolaget en extern part för att granska vad som hänt.

Den utredningen är nu klar men den kan inte slå fast hur inläggen blivit publicerade på Per Sigvardssons Facebook-sida. Per Sigvardsson själv uppger att hans Facebook-konto blivit kapat och att det är någon annan som publicerat inläggen.

"Jag skulle aldrig skriva sådana inlägg. Jag står absolut inte bakom dessa uttalanden. Tvärtom har Greta verkligen lyckats sätta Sverige och miljöfrågan på kartan", sa Per Sigvardsson till Market när inläggen uppmärksammades.

Per Sigvardsson väljer nu ändå att säga upp sig från sin tjänst, uppger XXL i pressmeddelandet. Det sker med omedelbar verkan och för att “skapa ro runt situationen och för att skapa bästa möjliga situation för XXL”, heter det i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER