Säljrykten om Yahoo tillbakavisas - vd:n Marissa Mayer får stanna

Alibaba Yahoo
Säljrykten om Yahoo tillbakavisas - vd:n Marissa Mayer får stanna

Yahoos vd Marissa Mayer. Foto: Flickr/JD Lasica

Jonas de Lange

Reporter

Ryktena går om att Yahoo ska sälja kärnverksamheten. "Nej", säger en av världens främsta techreportrar.

Igår rapporterade tidnigen Wall Street Journal (betalvägg) att Yahoos styrelse kan komma att ändra planerna för sitt innehav i e-handelsjätten Alibaba och sälja kärnverksamheten. 

Spekulationerna har dykt upp efter att vd:n Marissa Mayer inte har lyckats vända bolagets nedåtgående trend efter fyra år. Dessutom har flera högt uppsatta chefer lämnat bolaget.

Men nu skriver en av världens främsta tech-journalister, Kara Swisher på sajten Recodeatt uppgifterna inte stämmer. Bolaget kommer inte att sälja kärnverksamheten.

Hon hävdar serien med styrelsemöten som ska hållas i veckan är en årligt återkommande företeelse i Yahoo och inte alls någon extraordinär händelse, som Wall Street Journal tidigare insinuerade.

Hon säger sig också veta att planerna på att knoppa av innehavet i e-handelsjätten Alibaba kommer att fortsätta som tidigare. Investmentbolaget Starboard Value, som är aktieägare i Yahoo, har först drivit på för att lägga Alibabainnehavet i ett eget holdingbolag och sedan ändrat sig.

Enligt Recode går alltså arbetet med att sälja Alibaba vidare. Yahoo har till och med utsett en vd för holdingbolaget, Abaco Holdings, som ska ta över ägandet av Alibabaaktierna.

Kara Swisher skriver även att vd:n Marissa Mayer fortfarande har styrelsens stöd och kommer att stanna kvar.

Läs fler artiklar
LÄS MER