Uppgifter: Ving kan få svenska ägare

Ving Resor
Uppgifter: Ving kan få svenska ägare

Foto: Press

Direkt / Breakit

Triton uppges förhandla med Thomas Cooks om nordiska verksamheten.

Det delvis svenska investmentbolaget Triton uppges förhandla med Thomas Cook om ett förvärv av den nordiska flyg- och reseverksamheten som måste säljas för att rädda den brittiska reseoperatören.

Riskkapitalbolaget Triton, som bland annat har charterreseverksamhet genom Sunweb-förvärvet i december i fjol, är nu nära att expandera vidare genom ett uppköp av Thomas Cooks nordiska del, enligt Sky News källor.

En affär uppskattas landa i en storleksordning på flera hundra miljoner pund, enligt källorna, och således bidra till att lyfta reseaktörens hårt skuldsatta verksamhet och möjliggöra fortsatt drift i Storbritannien samt på andra marknader.

Thomas Cook har för närvarande en marknadsledande ställning i Sverige, Norge, Danmark och Finland via dotterbolagen Ving, Tjareborg och Spies. Runt 20 procent av bolagets 21.000 anställda tillhör den nordiska grenen av bolaget, enligt Sky.

Båda bolagen har avböjt att kommentera.

Thomas Cooks hårt pressade aktie steg till nollstrecket efter Skys uppgifter på torsdagen från att ha varit ned kring 5 procent tidigare under dagen. Aktien har det senaste året kollapsat med 90 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER