Google bröt med Huawei – nu säljer svenskarna sina mobiler

HuaweiGoogleMobiltelefoner

Zara Larsson har varit med i en stor reklamkampanj för Huawei

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Allt fler försöker kränga sina telefoner på Blocket.

Tidigare i veckan drabbades den kinesiska mobiltelefonstillverkaren Huawei av ett riktigt bakslag. Google beslöt sig nämligen för att sluta dela sina tjänster och det egna operativsystemet Android till mobiljätten.

Representanter från Huawei har i flera intervjuer och i information från bolaget påpekat att Google-bråket inte kommer att drabba nuvarande mobilägare. Men frågan är om konsumenterna har lyssnat.

Nu kommer rapporter om att konsumenter har valt att sälja vidare sina Huaweitelefoner. De senaste dagarna har antalet telefoner till salu på annonssajten Blocket ökat kraftigt. Det rapporterar Ekot.

“Absolut, så är det. När det blir mediala kriser är andrahandsmarknaden snabb på att reagera”, säger Tero Marjamäki som är pressansvarig på sajten.

Ekot rapporterar att det den senaste veckan har lagts ut dubbelt så många Huaweitelefoner som under samma period förra året. De senaste tre dagarna har 30-35 annonser lagts ut på Blocket per dag, vilket också är en ökning jämfört med veckan innan då snittet var ett 10-tal annonser.

Även i butiker har man märkt av kundernas oro, rapporterar Ekot.

Här kan du läsa mer om hur svenska konsumenter drabbas av bråket mellan Google och Huawei.

Läs mer