Slipade Fyndiq– nu blir hon ny vd för Eniro

Eniro Rekrytering
Slipade Fyndiq–  nu blir hon ny vd för Eniro

Foto: Fyndiq.

Towe Boström

Reporter

Sparkade vd:n får ny chans.

Magdalena Bonde har utsetts till ny vd och koncernchef i Eniro AB, vilket framgår av ett pressmeddelande. I samband med att hon tillträder lämnar nuvarande vd:n Örjan Frid. 

Magdalena Bonde kommer närmast från Fyndiq där hon bland annat haft rollen som utvecklingschef. Fyndiq är en marknadsplats för billiga prylar på nätet. 

Magdalena Bonde har även en bakgrund som vd för Eniro Sverige och är medgrundare av internetkonsultföretaget Cell. Under 2014 sprakades hon från posten som vd för Eniro, något som enligt Di ska ha förklarats med svag försäljningsutveckling.

Arne Myhrman, ordförande Eniro, säger att han inte vet varför Bonde fick sparken men kommenterar kring hur den nya utnämningen ska tolkas mot den bakgrunden.

”Om det var hennes fel att hon fick sparken har alla rätt att begå misstag. Ett misstag är okej, två är inte bra”, säger Arne Myhrman till Di. 

Magdalena Bonde tillträder senast den 12 augusti 2019.

"Magdalena har en profil och kompetens för att nu fortsätta det påbörjade arbetet med den nya framtagna strategin och affärsmodellen som införts under Örjan Frids tid som vd", säger Arne Myhrman. 

Tidigare vd:n Örjan Frid har en uppsägningstid på sex månader och något avgångsvederlag utgår inte. 

Vi har tidigare rapporterar om storbråk i Eniro och förändringar i styrelsen. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER