Swish vill sno kunder från Klarna, iZettle och Trustly

Swish
Swish vill sno kunder från Klarna, iZettle och Trustly

Anna-Lena Wretman, vd för Swish Foto: Istockphoto/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Swish nära dubblar sin omsättning och har nu 7 miljoner användare. Nästa steg är att sno kunder från Klarna, iZettle och Trustly.

Betallösningen Swishs omsättning landade på drygt 170 miljoner 2018, vilket är en ökning med 93 procent, skriver Di Digital.

Bolaget dubblade också vinsten som gick från 6,3 miljoner kronor 2017 till 13,3 miljoner kronor.

Att Swish, som ägs av Danske Bank, Swedbank, Sparbankerna, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea och SEB, är populärt bland privatpersoner är redan känt. Nästa steg för bolaget blir att ta andelar på företagsmarknaden.

Bolagets vd Anna-Lena Wretman ser stor potential på företagssidan och tror att kunder kan hämtas från konkurrenter som iZettle, Klarna och Trustly. 

”Det är där tillväxten finns. Fördelningen är 75 procent privatpersoner och 25 procent företag ungefär. Det där ser vi förändras, månad för månad, redan nu är drygt 30 procent företag. Framför allt e-handeln går bra. Den växte med 270 procent under förra året”, säger hon till Di Digital.

Trots Swish höga omsättning har bolaget fortfarande få anställda. Under 2017 vad medelantalet för anställda 3 personer och förra året låg det på 7. 

”2019 kommer vi växa ytterligare i personal. Vi har fokus på att vi inte ska vara ett stort bolag eftersom vi köper tjänster men vi behöver kritisk kompetens i och med att vi jobbar med utveckling i frontlinjen”, säger Anna-Lena Wretman till Di Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER