Jay Z plockar över chef från Soundcloud – blir Tidals nya vd

Tidal

Till vänster, Jeff Toig. Skärmdump från Youtube. Till höger, Jay Z. Foto: Paul A. Hebert/TT.

Breakit

Breakit

Jay Z tar hjälp av Soundclouds förra operativa chef för att bygga Tidal. Jeff Toig tar över vd-posten efter Andy Chen och Peter Tonstad.

Rappmogulen Jay Z rekryterar Jeff Toig som ny vd till sitt musikbolag Tidal, skriver Billboard.com. Tidigare har han varit operativ chef för det svenskgrundade musikbolaget Soundcloud. Han har även grundat den amerikanska musiktjänsten Muve Music. Jay Z som köpte Tidal i mars, kallar honom för “en ledare som befunnits sig i korsningen mellan konsumentteknik och underhållning i över två decennier.”

Förhoppningsvis innebär den här rekryteringen lite arbetsro för musikbolaget som bytt ut flera toppchefer på kort tid. I april fick tidigare vd:n Andy Chen sparken och två månader senare fick även den tillförordnade vd:n Peter Tonstad lämna musikskeppet.

På frågan varför Jeff Toig väljer att ta jobbet svarar han att det finns några huvudanledningar.

“I det stora hela var det en stor möjlighet att göra skillnad här. Jay Z och artist-ägarna är djupt engagerade i Tidal och visionen som de har för bolaget. Det finns ett exklusivt innehåll och en djup förbindelse med artisterna,” säger han till Billboard.

Läs mer