Bankutmanaren Sigmastocks tar in nytt kapital

Sigmastocks fintech
Bankutmanaren Sigmastocks tar in nytt kapital

Mai Thai och Nanna stranne. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Mai Thai och Nanna Stranne vill utmana storbankerna med sitt automatiska investeringsverktyg. Nu tar deras bolag in 7 miljoner i riskkapital.
”Vi vill fortsätta utveckla vår produkt”, säger Nanna Stranne till Breakit.

Sedan Sigmastocks grundades 2014 har bolaget hunnit med att skaka om både finansbranschen och storbankerna.

Breakit har vid flera tillfällen uppmärksammat Mai Thai och Nanna Strannes investeringsverktyg som tagits fram med hjälp av matematisk forskning.

Affärsidén handlar om att att sno kunder från fondbolagen, som har hand om många småsparares pengar, genom att hjälpa människor att investera i aktier i stället för i fonder. Fördelen för småspararna blir att de då slipper de ibland ganska höga fondavgifterna.

Bolaget backas redan av miljardären Peter Elam Håkansson, som grundat East Capital, via bolaget Rytu Invest, Stena-familjen genom Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson, Collector-grundaren Lena Apler och Chalmers Ventures.

I den nya rundan är det Collector Ventures som går in med med 5 miljoner, redan befintliga ägare går in med ytterligare 2 miljoner.

”Det känns fantastiskt roligt. Pengarna ska användas till tillväxt och produktutveckling. Vi kommer att vidareutveckla den produkt vi redan har. Mer information om det kan jag gå ut med längre fram”, säger Nanna Stranne. 

Sigmastocks omsatte 2,3 miljoner 2018 men växer snabbt. De har de senaste åren säkrat samarbete med flera banker däribland Nordea, Skandiabanken och norska SpareBank 1.  

”Omsättningen på månadsbasis ligger på mellan 230.000 och 250.000 kronor och den ökade med cirka 400 procent under 2018. Idag har vi cirka 3.000 aktiva kunder”, säger Nanna Stranne.

”Sigmastocks smarta och innovativa investeringstjänst hjälper kunderna att sprida sin risk och optimera sitt aktiesparande. Collector Ventures fortsätter att investera inom områden som står inför stora strukturella förändringar, där de etablerade spelarna inte hänger med i teknikutvecklingen och har tappat fokus på kunden”, säger Magnus Lenngren, General Manager Collector Ventures i ett pressmeddelande.

Enligt Nanna Stranne går bolaget inte bara in med pengar utan kommer också kunna bidra med expertis inom området som kan hjälpa Sigmastocks att nå nästa nivå.

Läs fler artiklar
LÄS MER