Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bounce räddas – konkurshotet avvärjt: "En stor upprättelse"

Bounce har tre trampolinparker i Sverige. Foto: TT samt pressbild.

Happy Socks-grundarens trampolinsatsning kan studsa vidare.
"En enorm upprättelse", säger vd:n Pernilla Isaksson.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Sedan april har Bounce Scandinavia – bolaget som driver trampolinparker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, levt under konkurshot. Detta på grund av en tvist med konceptets ägare Bounce International.

Nu har dock det sistnämnda bolaget dragit tillbaka sin konkursansökan. Det innebär att konkurshotet mot Bounce är avvärjt.

"Detta har påverkat förtroendet hos våra kunder och leverantörer, så jag är lättad. Det är en stor upprättelse, säger Pernilla Isaksson, tillförordnad vd på Bounce till Breakit.

Bolaget driver sina populära trampolinparker via ett franshiseavtal. Det var en tvist kring avtalet som gjorde att Bounce Scandinavia valde att sluta betala fakturorna till Bounce International. Det australiensiska bolaget – ägare av konceptet Bounce – valde i sin tur att svara med en konkursbegäran.

Den 14 maj drogs den formellt tillbaka. Det visar dokument från Södertörns tingsrätt som Breakit har tagit del av.

"Nu är vi tillbaka till att föra samtal kring hur vi ska gå vidare tillsammans, och hur olika delar av avtalet ska se ut", säger Pernilla Isaksson.

Tech-miljardärer i ägarkretsen

Konceptet Bounce togs till Sverige för tre år sedan av Happy Socks-grundaren Mikael Söderlindh. Bland investerarna finns bland andra Mojang-bröderna Carl Manneh och Jonas Mårtensson.

Som Breakit tidigare har berättat uppgav Mikael Söderlindh i mejl att bolaget skulle "tvingas stänga ner allt" om Bounce International skulle fortsätta att sätta press, då likviditeten var ansträngd och investerarna inte ville skjuta till mer pengar.

Nu uppger företaget verksamheten mår bra, med en stark operativ lönsamhet under årets första kvartal. Bounce Scandinavia uppger vidare att samtliga anläggningar nu går med plusresultat.

Pernilla Isaksson säger dock att tvisten med Bounce International har påverkat verksamheten negativt. Konceptet bygger till stor del på att besökarna ska förboka sina besök.

"Vi har märkt en oro och tveksamhet till framtida bokningar, eftersom det har funnits en tveksamhet till att vi ska finnas kvar. Därför är det en enorm upprättelse att de valde att dra tillbaka sin konkursansökan", säger hon.

Läs mer