Robotrådgivaren Fundler redo att gasa – plockar in pengar och tunga profiler

Fundlerfintech

Ulf Ahrne och Anton Fagerlönn. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Nu ska vi öka takten".

Kampen om spararna hårdnar och storbankerna utmanas av nya innovativa bolag på flera fronter. Ett sådant exempel är robotrådgivarna, där vi hittar uppstickare som Opti och Lysa.

Fundler är ett bolag som också satsat på robotrådgivning, och de lanserade sin app för runt två år sedan. Nu ska bolaget ta in 20 miljoner kronor för att växa och locka till sig fler sparare, utöver de runt 30.000 personer som använder tjänsten idag.

”Vi vill fortsätta vidareutveckla våra produkter. Kapitalet kommer gå till att öka användartillväxten framför allt”, säger medgrundaren Anton Fagerlönn till Di Digital.

I en första runda på 7,5 miljoner kronor, som leds av JNE Invest, går Håkan Nyberg in. Han har en bakgrund som vd för Nordnet och Ikano.

Andra investerare är bolagets orförande Per Westerberg sam tidigare Carnegie-chefen Thomas Eriksson. 

Fundler, som grundades för fyra år sedan under namnet Primepilot, riktar sig mot privatpersoner och företag med eget sparande. Bolaget har fokuserat på att bygga produkten och har ingen större omsättning att visa upp ännu.

”Nu ska vi öka takten. Vår mission är att skapa medvetenhet om oberoende rådgivning, som vi erbjuder”, säger Anton Fagerlönn till Di Digital.

Satsningarna har dock inte flugit för alla och tidigare i veckan stor det klart att robotrådgivaren Waizer stänger ned. Enligt grundaren ökade inte antalet användare i önskad takt och fokus kommer istället att riktas mot digital pensionsrådgivning.

Läs mer