Isabella Löwengrip vill börsnotera Löwengrip Invest – slutar att blogga på svenska

Löwengrip invest
Isabella Löwengrip vill börsnotera Löwengrip Invest – slutar att blogga på svenska

Isabella Löwengrip. Foto: Sara Lindmark.

Finwire / Breakit

Siktar mot en omsättning på 100 miljoner.

Isabella Löwengrip planerar att börsnotera sitt investmentbolag Löwengrip Invest och nå en omsättning på 100 miljoner kronor år 2020. Det säger hon i en intervju med DI Digital.

Investmentbolaget omsatte 7,5 miljoner kronor 2017 och beräknas omsätta 16 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2018.

”Jag ska spotta ur mig nya varumärken de kommande åren och med Löwengrip Invest på börsen har man möjlighet att vara med på den resan”, säger Isabella Löwengrip.

Målet är att göra börsdebut år 2020 och Isabella Löwengrip har insett att hon inte kan vara vd i bolaget och att hon kommer att behöva byta ut vissa ekonomifunktioner.

I samband med noteringsförberedelserna vill hon också starta ett dotterbolag till Löwengrip Invest som ska vara en byrå som paketerar hennes kunskaper och erfarenheter om digital marknadsföring som konsulttjänster.

I intervjun med DI Digital svarar hon också på kritiken mot att hon inte tar tillräckligt klimatansvar. 

"Jag kommer aldrig att kunna vara Sveriges största miljökämpe internationellt, men jag kanske kan vara en kvinnlig förebild som någon gång kommer att driva ett enhörningsbolag”

Hon avslöjar också att hon inom kort kommer att sluta att blogga på svenska och bara skriva på engelska.

"Man måste stänga vissa dörrar för att öppna andra."

Löwengrip vill också dra igång en stiftelse för att stötta kvinnligt företagande.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER