Nyheter24 köps upp: ”Herregud vilken galen resa"

Nyheter24 Uppköp Medier
Nyheter24 köps upp: ”Herregud vilken galen resa"

Douglas Roos.

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Mediehuset Life of Svea köper upp Nyheter24-gruppen.

I köpet ingår nyhetssajten Nyheter24, Modette, blogg.se, kwiss.me och Tyda.

"Vi startade för tio år sedan med ett tomt skrivbord och en ide som var lite galen. Nu säljer vi bolaget. Jag är stolt och glad, men det är också lite vemodigt", säger Douglas Roos, medgrundare och ägare av Nyheter24-Gruppen till Breakit.

”Herregud vilken galen och helt underbar resa detta har varit."

Peter Scheffer, ägare Life of Svea – som bland annat äger Familjeliv – kommenterar affären så här:

“När vi tittade på Nyheter24-gruppen och deras tillgångar såg vi en snarlik målgrupp. De har fokuserat på millennials som nu vuxit upp och börjat bilda familj”, säger Peter Scheffer till Breakit.

E-sportsbolaget Fragbite och ad tech-bolaget Netric ingår däremot inte i köpet.

Träffades på en fest

Douglas Roos och köparen Peter Scheffer träffades på en fest i höstas. De började då prata om hur de två mediehusens målgrupper skulle kunna passa ihop. Under de senaste månaderna har Nyheter24-gruppen även uppvaktats av andra potentiella köpare, uppger Roos.

Det är dock ingen hemlighet att mediedelen av bolaget har haft det tufft, och att grundarna redan för flera år sedan försökte sälja företaget. Douglas Roos, som startade bolaget tillsammans med Patrik Sandberg, har tidigare flaggat för att gruppens medieben – med nyhetssajten Nyheter24 i spetsen – har varit en förlusttyngd verksamhet.

Douglas Roos vill inte avslöja köpeskillingen.

"Det går vi inte ut med. Men det är affär som är bra för både oss och köparen", säger han.

Köpte Familjeliv 2017

Det här är inte första gången Life of Svea gör ett större förvärv. Sommaren 2017 köpte Peter Scheffer Group upp Modern Women Media från Stampen och la därmed vantarna på sajten och flaggskeppet Familjeliv. Bolaget äger även Devote.se samt Allt för föräldrar.

Peter Scheffer är ensam ägare till Life of Svea, som han startade redan 2003. Bolaget omsatte runt 50 miljoner kronor förra året och målgruppen har alltid varit kvinnor i 20-45 årsåldern, gärna mammor och gravida.

Nyheter24:s varumärken kommer att förbli som de är och ingen personal kommer att varslas, enligt Peter Scheffer som nu går in som vd för gruppen.

Han säger vidare att han är imponerad av det jobb som bolaget gjort och beskriver dem som innovativa och ledande inom sin nisch.

“Jag ser inte att det behöver ändras så mycket, vi ska dra nytta av de kunskaper som vi har”.

Nyheter24-gruppen omsatte 298 miljoner kronor 2017 och redovisade ett minusresultat på 2,5 miljoner kronor.

Erik Wisterberg och Towe Boström har bidragit till den här artikeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER