Babyface lanserar videochatt

Babyfacee-handel

Foto: Press / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

E-handel för hudvård har sneglat på nätläkarna.

Omsättningen i Babyface, en ehandel för hudvårdsprodukter, minskade under räkenskapsåret som slutade i april 2018 efter att året innan för första gången ha klättrat över 20 miljoner. Omsättningen landade då på 15,3 miljoner kronor med ett minusresultat på 1,4 miljoner.

"Vi hade en Google-konsult som raserade vårt konto fullständigt, men det är nu återuppbyggt och omsättningen är återställd och bättre än tidigare. Minusresultatet berodde på att vi valt att nyttja ett mediautrymme genom Aggregate Media och har inte med resultatet av den löpande verksamheten att göra", skriver Tindra Ramsin, vd på Babyface till sajten.

Nu har bolaget lanserat en videotjänst där de vill få kunderna att boka hudvårdskonsultationer.

Det rapporterar Ehandel.se.

“Vi har funderat en tid över alla de hudtest som lanserats på marknaden. Eftersom vi inte har upplevt dem som kompletta underlag för en bra produktrådgivning har vi valt att inte gå på samma linje", skriver Tindra Ramsin i ett pressmeddelande.

De har bland annat hämtat inspiration från liknande videotjänster som erbjuds av exempelvis Kry och Mindoktor, berättar hon.

"De olika läkar- och veterinärapparna inspirerade oss att bli först ut i branschen med hudvårdskonsultationer via videochatt."

Läs mer