Håkan Roos satsar på Office Recycling – som ska göra ditt kontor klimatsmart

Office Recycling Hållbarhet Breakit Impact Challenge
Håkan Roos satsar på Office Recycling – som ska göra ditt kontor klimatsmart

Dino Eklöf, grundar Office Recycling och Håkan Roos. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Nu har vi musklerna att hjälpa fler företag."

När Izettle såldes till Paypal förra våren var en av de stora vinnarna Roos-gruppen. 670 miljoner kronor ramlade in på kontot och ägaren Håkan Roos kunde nog kosta på sig att mysa lite extra. 

Nu satsar han en liten del av de pengarna, 9 miljoner kronor, i återvinningsföretaget Office Recyling. 

Bolaget grundades av Dino Eklöf för 8 år sedan och har som affärsidé att göra kontorsåtervinningen och källsortering helt fossilfri. Det är också ett av de bolag som är med i Breakits klimatsatsning Impact Challenge, (som just den här veckan handlar om att göra ditt kontor klimatsmart).

"Med Håkan Roos i vårt dreamteam kan vi nu accelerera snabbare och ta ytterligare mark som framtidens greentech bolag", säger Dino Eklöf i en kommentar.

"Nu har vi musklerna att hjälpa fler företag att ställa om från de fossilberoende transporterna som många fortfarande använder för att frakta sin återvinning."

Sedan starten har bolaget vuxit snabbt och omsätter nu 40 miljoner och har 36 anställda. Bolaget erbjuder företag återvinningsabonnemang där de menar att de kan öka kundernas återvinning med 50 procent. Dessutom är alla avfallstransporter helt fossilfria.  Den senaste satsning är en smart papperskorg där du kan slänga ditt skräp och den sen sorterar det automatiskt.

Enligt bolagets egna uppgifter har de hjälpt 2.000 svenska företag att minska sina koldioxidutsläpp med nästan 5.4 miljoner kilogram. 

För sin investering på 9 miljoner kronor får Håkan Roos 25 procent av bolaget. 

"Office Recycling har lyckats kombinera en lönsam verksamhet med ett genuint fokus på miljö, något som genomsyrar hela företaget och dess kultur," säger Håkan Roos.

"Återvinning är en bransch som kommer att fortsätta att växa och Office Recycling har alla förutsättningar att fortsätta sin imponerande tillväxtresa."

 

Läs fler artiklar
LÄS MER