Natural Cycles sparkar personal – anställda i Stockholm får gå

Natural Cycles Hälsa
Natural Cycles sparkar personal – anställda i Stockholm får gå

Elina Berglund Scherwitzl och Raoul Scherwitzl. Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

Hajpade p-appen bantar personalstyrkan, kan Breakit avslöja.

P-appen Natural Cycles, som hjälper kvinnor att hålla koll på sin menstruationscykeln för att undvika graviditet (eller för att bli gravida), har seglat upp som ett av de mest hajpade svenska techbolagen.

Namnkunniga investerare har satsat över en kvarts miljard på bolaget, som nyligen slog på stora trumman när p-appen godkändes på den amerikanska marknaden. I samband med det flyttade grundarparet Elina Berglund och Raoul Scherwitzl till USA för att satsa där. 

Nu framkommer dock uppgifter om att allt inte är guld och gröna skogar för Natural Cycles, som kommer att skära ner på sin personalstyrka. 

Joakim Rådström, pressansvarig på Natural Cycles, bekräftar Breakits uppgifter och säger att 16 tjänster kommer att försvinna. Bolaget har i dagsläget ett 100-tal anställda. P-appen har verksamheter i flera olika länder och nedskärningarna påverkar personal på flera marknader. 

”Det flesta tjänsterna som påverkas är i Stockholm och mindre Europakontor, för att vi streamlinar organisationen för att vara beredda på att utveckla tillväxt i USA", säger Joakim Rådström. 

Det är oklart hur satsningen mot den amerikanska marknaden gått hittills. 

”Vi kommer fortsatta arbetet i Sverige och Storbritannien men fokus ligger mot USA",  säger Joakim Rådström.  

I blåsväder

Som Breakit tidigare berättat har det stormat rejält kring p-appen som granskats efter att över 170 anmälningar om oönskade graviditeter skickats in. Efter en utredning av Läkemedelsverket kom i höstas glädjebeskedet som gav appen grönt ljus. 

"Företaget vill passa på att tacka djupt för alla viktiga insatser som teamet har gjort och önskar ett stort lycka till de som nu lämnar", skriver Natural Cycles i ett mejl till Breakit. 

Bland Natural Cycles ägare och investerare återfinns bland annat  EQT Ventures, Bonnier Growth Media och Isabella Löwengrip.

Läs fler artiklar
LÄS MER