Byggjätten NCC lägger ner Loop Rocks: “Tajmingen var inte rätt”

NCC Loop Industries B2B
Byggjätten NCC lägger ner Loop Rocks: “Tajmingen var inte rätt”

Loop Industries läggs ner. Foto: NCC/Sten Jansin

Johanna Ekström

Reporter

Loop Industries var en digital satsning för byggbranschen. Nu lägger ägaren NCC ner sin startup, efter att försöken att få in externt kapital misslyckats.

Sommaren 2016 lanserade NCC appen Loop Rocks, en marknadsplats för byggbranschen. Där kunde material köpas och säljas mellan olika byggarbetsplatser.

Några månader efter start användes appen av stora spelare som (förutom NCC) Peab, Skanska och Svevia. Men även privatpersoner kunde använda sig av tjänsten.

”Genom att koppla ihop byggplatserna direkt minskar vi transporter, utsläpp och lagringskostnader samtidigt som mer material återanvänds”, sade Anders Torell, digitaliseringschef på NCC Industry till Di Digital då.

Under Loop Industries lanserades även en e-handel för stenmaterial riktad mot konsumenter (Loop rock express) samt Hauly, en digital betalningstjänst för transporter inom byggbranschen.

Nu meddelar dock Loop Industries på sin hemsida och Facebook-sida att bolaget läggs ner och därmed de tre tjänsterna. Breakits frågor hänvisas till NCC:s pressavdelning.

Enligt Anna Trane, presschef, var planen från start att få in externa investerare till Loop Industries. Något som misslyckats.

“NCC:s satsning i Loop Industries har tillfört ny kunskap och brutit ny mark med öppna, disruptiva lösningar som ett led i att utveckla byggbranschen", säger hon och fortsätter: 

"Sedan start var tanken att det skulle vara ett initiativ där vi skulle få in externa investerare för att ge Loop Industries bättre möjligheter att fortsätta växa, det har vi försökt få under en tid, men tajmingen har inte varit rätt. Eftersom verksamheten inte varit lönsam och det inte gick att få in externt kapital valde styrelsen i Loop Industries att lägga ner”, säger hon.

Hur mycket pengar NCC satsat på Loop Industries, eller hur mycket back bolaget går, vill byggjätten inte gå ut med.

Tjänsten stängs ner den 14 juni.

Läs mer

NCC lanserar sin virtuella marknadsplats Loop Rocks i Danmark

Brinjas app ska göra byggbranschen säkrare – tar in 10 miljoner

Rekrytering – HR-chefens bästa tips för att locka talangerna

Läs fler artiklar
LÄS MER