Sök

Anyfin vill banta din ränta – backas med 80 miljoner kronor

Anyfinfintech

Mikael Hussain, vd och grundare Anyfin.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Tunga investerare fyller fintechbolagets kassa.

Anyfin är ett bolag som vill hjälpa kunderna att sänka sina räntekostnader genom att erbjuda bättre villkor på lånen. Tjänsten fungerar som så att kunden tar ett kort på sin senaste faktura och skickar in den digitalt till Anyfin – vars AI-lösning sedan letar fram en ny och bättre deal. 

Bakom tjänsten står grundartrion Filip Polhem, Sven Perkmann och Mikael Hussain med bakgrund från techjättar som Klarna, Izettle och Spotify.

Bland tidigare investerare som satsar i bolaget hittar vi exempelvis Spotify-investeraren Northzone och Accel.

Nu tar Anyfin in 80 miljoner kronor från nya och befintliga investerare. Utöver Northzone och Accel medverkar aktörer som Global Founders Capital och Fintech Collective. Pengarna ska användas till vidare produktutveckling och expansion i norra Europa.

Mikael Hussain, tidigare kreditchef på Klarna och i dag vd på Anyfin, säger att tjänsten i snitt minskar kundernas räntekostnader med hälften.

”Osäkrade konsumentkrediter växer i ökande takt, samtidigt som de flesta konsumenter betalar alldeles för mycket ränta på sina krediter, även de personer som har mycket god kreditvänlighet”, säger Mikael Hussain.

Bolaget omsatte 1,8 miljoner kronor och backade 1,2 miljoner kronor under 2017.  Under förra året utökades personalstyrkan från 8 till 22 personer. 

Anyfin har tagit in över 130 miljoner kronor totalt. 

Läs mer