”Vi har i stort sett dubblat vår omsättning sedan vi bytte till SaaS”

Jetshop Hööks True SaaS
”Vi har i stort sett dubblat vår omsättning sedan vi bytte till SaaS”

Den största vinsten är att vi nu har allt tekniskt kring e-handeln samlat på ett ställe, och på en faktura – produkten, driften, designen och supporten, säger Hööks e-handelschef Robert Kindstrand.

Fokus på att utveckla affären – istället för att ödsla tid och resurser på e-handelsplattformen – blev en nyckel till framgång för Hööks Hästsport.

Bedriver ert företag e-handel? Behöver ni en hel hord med konsulter eller egen personal för att underhålla och utveckla plattformen, och kostar det ofta mer tid och pengar än vad det smakar?

Om du svarat ja på de två första frågorna är svaret förmodligen ja även på den sista.

”Växande företag har viktigare saker att lägga tid på än teknik”

Här kommer en fjärde fråga: Skulle det inte vara skönt att låta någon utomstående drifta och utveckla plattformen, så ni istället kan fokusera på att utveckla affären?

Är svaret ja, då är SaaS (Software as a service) ett alternativ för er. Det innebär att plattformen hyrs in och utvecklas externt, istället för att kosta tid och pengar som istället kan läggas på affärsutvecklande aktiviteter som varumärkesbyggande och produktutveckling.

”Alla företag är unika, och fördelen med vår SaaS-plattform är att den kan stötta din affär samtidigt som ni behåller er unikitet, tack vare alla konfigurationsmöjligheter vi erbjuder. Som ett växande företag har man viktigare saker att lägga tid på än att se till så tekniken fungerar”, säger Rikard Andersson, CCO på Jetshop.

”Behoven ser väldigt olika ut för alla kunder”

Jetshop erbjuder sina kunder en True SaaS-lösning med fokus på snabbhet, konvertering och lönsam e-handel.

”Ofta när en kund är på en köpresa så går de inte bara ut på nätet och köper något. De kanske ser produkten på Facebook första gången, sedan surfar de runt på sajten och fastnar för produkten men väljer att köpa den i en butik”, säger Rikard Andersson.

Fokusera på affärsutveckling istället för teknik. Läs mer om True SaaS här!

”För att allt det ska fungera är det många olika system som ska prata med varandra, och de behoven ser väldigt olika ut för alla kunder. Det vi erbjuder är en plattform som centralt möjliggör att interaktionerna flödar friktionsfritt mellan systemen.”

Hööks bytte till SaaS – blev en jätteframgång

Jetshop har anlitats av en lång rad högprofilerade företag. Ett av dem är Skandinaviens ledande företag när det gäller hästsport: Hööks Hästsport. Sedan de började använda sig av Jetshops plattform har de gjort en fantastisk e-handelsresa.

”Vi har i stort sett dubblat vår omsättning sedan vi bytte till SaaS och Jetshop”, säger Hööks e-handelschef Robert Kindstrand.

Hööks Hästsport AB, som grundades 1976, omsätter nu över 500 miljoner kronor årligen och har ett uttalat mål att finnas tillgängliga för kunden dygnet runt – året om. Hööks är flerfaldigt prisad för sin omnikanalsförmåga, något som underlättas av att ha en smidig och pålitlig e-handelsplattform. 

”Den största vinsten är att vi nu har allt tekniskt kring e-handeln samlat på ett ställe, och på en faktura – produkten, driften, designen och supporten.”

Jetshop erbjuder också värdefull rådgivning till kunderna

Men Jetshop erbjuder inte bara en e-handelsplattform utan bistår också med spetskunskaper i form av insikter kring branschen i form av sina e-commerce strategy managers som hjälper Jetshops kunder att skapa tillväxt online utan att tumma på lönsamheten.

”Vi får dessutom en kunskapspartner som ger oss strategisk rådgivning och agerar bollplank kring en vidare utveckling av våra digitala affärer”, avslutar Robert Kindstrand.

Läs mer om alla fördelarna med Jetshops True SaaS-lösning här!

Läs fler artiklar
LÄS MER