Snygg eller praktisk bil? Nu behöver du inte kompromissa

Snygg eller praktisk bil? Nu behöver du inte kompromissa

MINI Countryman Plugin-Hybrid – en både sportig och familjevänlig bil.

Då: liten bil med stort hjärta.
Nu: stor bil med stort hjärta (och hjärna).

Att skaffa bil är att välja och att välja bort.

En fräck liten sportig sak? Trångt både för människor och packning. Läcker, kul att köra men ibland opraktisk. Framför allt när hushållet växer.

En stor och kraftfull SUV? Trångt på småvägarna och på parkeringen. Rymlig och säker men kanske inte särskilt unik.

Målsättningen med en MINI Countryman Plugin-Hybrid är att du inte ska behöva kompromissa.

Bilen hamnar i blickfånget av samma anledningar som den allra första MINI-modellen gjorde för nu 60 år sedan – det lite bulliga och kompakta men ändå nätta utseendet, olikt allt annat i den globala bilparken.

Läs mer om MINIs olika modeller här

Men även om den första MINI-bilen fick de största rubrikerna när den skördade framgångar på dåtidens racingbanor, var modellen skapad för att rulla runt i dåtidens snabbt växande storstäder. Den var liten, smidig men ändå rymlig. Och bränslesnål. Konstruktören Sir Alec Issigonis utnyttjade MINI-bilens volym så mycket som möjligt (den första modellen var knappt tre meter lång, så Issigonis fick slita hårt!).

Att göra det mesta av utrymmet för att passa det moderna urbana livet genomsyrar än idag utvecklingen av MINI-bilarna. Det gäller inte minst Countryman, den första modellen att mäta över fyra meter och ta fem passagerare.

En sportig bil där inte bara duon i framsätet ska sitta bra medan trion i baksätet sitter med hakan mot knäna. Baksätet går att fälla 40/20/40 så en familj på fyra enkelt kommer iväg på skidsemestern utan att lägga på takboxen.

En familjebil där lastutrymmet växer från 405 till 1 275 liter beroende på hur många baksäten som fälls.

Med en MINI Countryman ska storleken inte vara ett bekymmer: bilen är både liten och smidig – och stor och rymlig. Andra saker du inte behöver kompromissa med är körsäkerheten (alltid fyrhjulsdrift samt 5 stjärnor i Euro NCAP), miljötänket (vardagspendla helt på el) och körglädjen (0-100 på 6,9 sekunder).

Det är en bil som ska passa både den kravfyllda vardagen och den kravlösa helgen. En bil som ska ha allt som krävs för att fungera som hushållets enda.

Se där något som inte ens visionären Sir Alec Issigonis kunde drömma om.

Läs mer om MINI Countryman här

Advertisement
Läs fler artiklar
LÄS MER