Sök

Future gaming avvecklar spelsajt Sverigekronan

Future Gamingnätkasino

Foto: AP Photo/John Locher

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

"Den nya svenska spellagstiftningen har satt press på lönsamheten."

Future Gaming Group International (FGGI) har beslutat att avveckla spelsajten Sverigekronan.com och avser göra om den till en affiliatesajt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Sverigekronan har gjort förluster under årets fyra första månader och FGGI bedömer att det inte finns förutsättningar att vända utvecklingen för en liten white label-speloperatör på den konkurrensutsatta svenska marknaden, heter det.

"FGGI har undersökt möjligheten att sälja Sverigekronan men har inte identifierat tillräckligt intressanta erbjudanden. Bedömningen är därför att koncernen kan realisera mest värde ur tillgångarna relaterade till Sverigekronan genom att göra om varumärket till en affiliatesajt där man driver trafik till andra spelbolag. Detta kommer samtidigt att stärka koncernens kärnaffärsområde inom lead generation, där FGGI vill fokusera än tydligare framåt", skriver bolaget.

Att göra Sverigekronan till en affiliatesajt är avhängig av de regleringar och avtal som varumärket lyder under och FGGI kommer att återkomma med information kring hur processen fortskrider, heter det.

Sverigekronans systersajt, Suomivegas.com, kommer tillsvidare fortsätta att drivas som en white label-spelsajt. FGGI utreder förutsättningarna för Suomivegas och kommer att uppdatera kring varumärket utifall att betydande förändringar beslutas där, står det i pressmeddelandet.

Läs mer