Marisol Was ska göra Isabella Löwengrips bolag hållbart

Löwengrip invest Hållbarhet
Marisol Was ska göra Isabella Löwengrips bolag hållbart

Isabella Löwengrips bolagsgrupp ska bli hållbar. Foto: Sara Lindmark samt Istock.

Erik Wisterberg

Reporter

Nu ska Löwengrip Invest bli hållbart.
Men går det – när chefen älskar att lägga upp bilder från sina exklusiva flygresor?
"Isabella kommer att fortsätta att vara Isabella", säger Marisol Was.

Vi svenskar har under den senaste tiden fått lära oss ett nytt ord: Flygskam. När klimatet står på spel menar många att det är ohållbart att flyga utomlands flera gånger per år.

Och när Instagramkontot "Aningslösa Influencers" blev stort hamnade Isabella Löwengrip i skottgluggen. Snabbt lovade hon att ta tag i hållbarhetsfrågan, genom att rekrytera en hållbarhetsansvarig.

“Att anställa en CSR-manager i vår bolagsgrupp är mitt första steg att bli mer medveten och sakta men säkert se till att den hållbara frågan finns med i allt vi gör", skrev Isabella Löwengrip på sin blogg i februari.

Nu är rekryteringen klar. Det blir Marisol Was, som har ett förflutet inom Axfood, som ska leda förändringsarbetet på hållbarhetsfronten.

"Jag smygstartade lite i förra veckan. Nu ska jag sätta mig in i bolaget, se över vilka hållbarhetsområden man jobbar med i dag och vilka andra som vi ska jobba med", säger Marisol Was till Breakit.

Resultatet ska presenteras under Almedalsveckan, alltså i början av juli. Frågan är hur den stora elefanten i rummet ska hanteras.

Isabella Löwengrip står inför ett dilemma. Som influencer har hon möjlighet att påverka sina hundratusentals följare.

I dag profilerar hon sig som en flygälskande jetsetter, som älskar att resa. Hennes drömliv, ouppnåeligt för de flesta, är kanske det som bygger hennes framgång i sociala medier. Samtidigt riskerar det hållbarhetsarbete som Löwengrip Invest ska göra att överskuggas av just detta.

Det riskerar att klinga falskt.

Marisol Was säger att det är för tidigt att svara på hur frågan ska hanteras.

"Det är något vi får se över. Jag kommer säkert att utmana Isabella i vissa frågor. Men Isabella kommer att fortsätta att vara Isabella", säger hon.

Hur blir det med Isabellas flygande?

"Jag kan inte kommentera sådana enskilda saker just nu. Men det finns ett behov att lyfta helheten. Hur just flygen kommer att se ut vet vi inte än".

Om hon inte slutar flyga så mycket, finns det inte en risk att det överskuggar allt hållbarhetsarbete som ni gör?

"För det första vet vi inte ännu hur hon kommer att flyga, men det är vår uppgift att visa på de hållbarhetsinitiativ som görs. Vi ska visa en helhet, hela spektrat".

Läs fler artiklar
LÄS MER