Greta Thunberg gör Obama sällskap – klar för techkonferensen Brilliant Minds

Brilliant Minds
Greta Thunberg gör Obama sällskap – klar för techkonferensen Brilliant Minds

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Klimataktivisten Greta Thunberg ska tala inför techstjärnorna.

Den exklusiva techkonferensen Brilliant Minds, som startades av Spotify-grundaren Daniel Ek och entreprenören och musikmanagern Ash Pournouri, har en historia av att göra spektakulära bokningar. Men frågan är om inte årets upplaga är på väg att slå något form av rekord.

Hittills har konferensen bokat världskända namn som USA:s tidigare president Barack Obama, Snapchat-grundaren Evan Spiegel, skådespelaren och entreprenören Gwyneth Paltrow, superstjärnan Cardi B, Huffington Post-grundaren Arianna Huffington, Hans Vestberg, vd på Verizon och supermodellen Naomi Campbell – bara för att nämna några.

Nu står det klart att även den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg, som bland annat nominerats till Nobels fredspris, kommer att tala på konferensen.

Backas av finansfamiljer

Brilliant Minds, med vd:n Natalia Brzezinski i spetsen, drivs sedan en tid tillbaka som en stiftelse, där Daniel Ek och Ash Pournouri är delägare och finansiärer.

Sveriges största finansfamiljer, familjerna Wallenberg, Ax:son Johnson och Stena-familjen Olsson, backar numera också upp eventet. Även Kinnevik är med som partners. 

Brilliant Minds går av stapeln den 13-15 juni.

Läs fler artiklar
LÄS MER