Voi ändrar priset – så mycket kostar det att åka elscooter nu

Voi Transport Elscooter
Voi ändrar priset – så mycket kostar det att åka elscooter nu

Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Voi gör om sin prismodell.

I höstas lanserades Voi som den första elsparkcykeltjänsten i Sverige. Bolaget har därefter genomfört en snabb och aggressiv expansion till fler städer och länder. 

I dag är Voi inte längre ensamma på de svenska gatorna där ett flertal olika bolag nu konkurrerar om vår uppmärksamhet. Den mest tongivande konkurrenten är amerikanska Lime, som hittills varit betydligt dyrare än Voi.

Det har tidigare kostat 1,5 kronor i minuten att åka Voi och 3 kronor minuten för Lime.

Nu ändrar Voi sina priser, kan Breakit berätta.

I appen meddelas användarna att minutpriset numera kan variera från 1 till 3 kronor beroende på land, dag och efterfrågan.

”Vi tycker att det är bäst för användarna att vi har ett mer flexibelt pris” kommenterar Kristina Hunter Nilsson, pressansvarig på Voi. 

Det ligger nära till hands att anta att Vois förändrade prissättning är en reaktion på konkurrenten Lime, som alltså hittills valt en högre prisnivå. Det är dock inget Voi vill kommentera. 

"Det är många delningstjänster som har en flexibel prissättning och vi är alltid tydliga mot användaren", säger Kristina Hunter Nilsson. 

Det är oklart hur sannolikt det är att användaren kommer att se lägre priser i appen än tidigare. Kristina Hunter Nilsson säger att priserna kan påverkas när många åkare rör sig i samma område samtidigt.

"Vädret kan till exempel ha inverkan, om det regnar går priset ner", ger Kristina Hunter Nilsson som exempel. 

Med andra ord: När solen skiner och många vill åka Voi så kommer det att kosta mer.

På frågan om hur Voi tror att detta påverkar konkurrensen svarar Kristina Hunter Nilsson att de för "en nära dialog med kunderna och alltid lyssnar på feedback". 

När Breakit testade en Voi idag låg minutpriset på 2 kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER